Prinsessan Madeleine väntar en flicka. Foto: Yessica Thor
Prinsessan Madeleine väntar en flicka. Foto: Yessica Thor

Hovet: Madeleine och Chris får en flicka

Publicerad

Prinsessan Madeleine väntar en flicka, avslöjades förra veckan.

Nu bekräftas nyheten om barnets kön av hovet.

– Uppgiften stämmer, säger Annika Sönnerberg, informatör vid hovet.

Det var förra veckan som Svensk samtidning avslöjade att prinsessan Madeleine och hennes make Chris O´Neill har lagt ut en önskelista på en internetsida inför födseln. Prinsessan avslöjade då även för första gången könet på bebisen.

"It's a girl!", stod det på internetsajten.

Det enda hovet då ville bekräfta var att barnet väntas komma i slutet av februari eller i början på mars. Men nu bekräftar hovet att en ny prinsessa är på väg, skriver Svensk damtidning.

– Jag uppgiften stämmer, säger Annika Sönnerberg till Expressen.se.

I anslutning till önskelistan står det även att bebisen är beräknad att födas 25 februari nästa år.

– Prinsessan mår bra, säger Annika Sönnerberg.

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida