ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Hörde tunga vapen avfyras"

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Situationen blir allt värre för journalisterna på Rixos hotell i centrala Tripoli.
Kraftig skottlossning har hörts utanför hotellet där beväpnade Khadaffimän håller journalisterna som gisslan.
- Ljudet från tunga vapen som avfyrades kunde höras, säger en Reutersreporter som befinner sig i närheten.
De regeringstrogna styrkorna har fortfarande grepp om hotell Rixos, nära högkvarteret i Tripoli, där dussintals utländska journalister har suttit fast i flera dagar. Även utländska politiker finns bland dem. Hotellet bevakas av Khadaffitrogna styrkor beväpnade med prickskyttegevär - och reportrarna har svårt att lämna byggnaden på grund av de hårda striderna utanför.
Khadaffis trupper patrullerade hotellets lobby på tisdagskvällen, uppgav CNN:s reporter Matthew Chance.
"Vi är ganska rädda just nu. Vi är fångade här. Vi vill ut härifrån", uppgav han.

Hålls kvar av Khadaffis män

På onsdagen har journalisterna hållits kvar av de beväpnade Khadaffimännen. Både Matthew Chance och Tadek Markowski, reporter från Fox News, berättar att det ännu så länge finns tillräckligt med mat på hotellet för att journalisterna ska klara sig ytterligare några dagar. Enligt dem har Khadaffimännen slagit sönder kylskåp och automater inne på hotellet för att få ut mat som chokladkakor, torkad frukt och bananer.
"Under natten slogs automater sönder av de beväpnade männen. Journalisterna ombads att förse sig själva", skriver Chance.
"Jag åt en bit Mars till frukost", uppger han också.
"Några av de beväpnade männen har varit snälla och pratat med oss. Ja, så snälla de kan vara med prickskyttegevär i händerna, säger Tadek Markowski i en intervju med Sky News.

Slogs utanför hotellet

Vid lunchtid förvärrades läget när strider utbröt i området. Matthew Chance skrev på Twitter att rebeller och regeringsstyrkor slogs utanför hotellet.
"Journalisterna försöker sätta sig i skydd", skrev han.
Tv -bolaget Al Jazeera rapporterade också om skottlossning vid hotellet, både från lätta och tunga vapen.
"Ljudet från tunga vapen som avfyrades kunde höras från området runt hotell Rixos i Libyens huvudstad, säger en Reutersreporter som befann sig nära hotellet."
Reportern sa att han kunde höra finkalibriga vapen som avlossades och luftvärnseld, som används av båda sidor för att attackera mål på marken.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: