ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Alexandra Kinova väntas föda femlingar på söndag. Foto: AP
Alexandra Kinova väntas föda femlingar på söndag. Foto: AP

Hon är höggravid
– med femlingar

ANNONS:

Alexandra Kinova, 23, trodde att hennes son skulle få ett nytt syskon.

Men det blir fler än så.

På söndag kommer nämligen familjen att få fem nya medlemmar.

Alexandra väntar nämligen, som den första tjecken någonsin, femlingar, skriver Daily Mail.

Alexandra Kinova är höggravid - med femlingar. Men att familjen skulle få så många nytillskott visste hon först för en månad sedan, då läkarna upptäckte att hon bar på fem barn - utan att ha genomgått en IVF-behandling, som annars kan vara en bidragande orsak till flerbarnsfödsel.

Tidigare under graviditeten hade det upptäckts att hon väntade tvillingar, men när magen växte sig större och större gjordes en läkarundersökning, och plötsligt insåg läkaren att tre av barnen låg gömda bakom de andra två.

Två kön okända

Hittills vet Alexandra Kinova, som bor i Milovice, en förstad till Prag, bara könen på tre av barnen. Det blir minst två pojkar och en flicka, som kommer att få heta Daniel, Michael och Tereze.

– Jag ser verkligen fram emot att se hur de ser ut, men än kan jag inte så någonting, bara något huvud där, och något ben där, säger Alexandra till den tjeckiska tidningen Denik.

Vill amma alla fem

Trots att det kommer att krävas en hel del jobb planerar hon att amma alla fem.

– Jag ammade min första son, och tänker göra det nu också, säger hon till Denik.

Bara tre femlingsfödslar i Sverige

Att få femlingar är extremt ovanligt. Antalet femlingsfödslar är ungefär en på sju miljoner graviditeter. Senast det föddes femlingar i Sverige var år 1992. Innan dess har det bara fötts femlingar två gånger i Sverige: Första gången var i Orsa 1965, då bara ett av barnen överlevde. Andra gången var i Västerås. Då överlevde, tragiskt nog, inget av barnen.

År 2009 födde en kvinna i USA åttlingar. En vecka efter födseln avled ett av barnen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
EXPRESSEN RÄTTAR

I en tidigare version av artikeln stod att två av femlingarna som föddes senast i Sverige, 1992, avled ett par månader efter födseln.
Det stämmer inte. Alla fem lever och mår bra, vi ber berörda om ursäkt.

Visa merVisa mindre
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: