Het diskussion i bloggosfären

Publicerad
Uppdaterad
I bloggvärlden kom reaktionerna på torsdagskvällens händelser direkt.
Både positiva och negativa åsikter har framförts.
- Jag lyfter på hatten till de liberala kvinnorna, skriver bloggaren Björn Wadström på Wadstrom.blogspot.com.
FRA-lagen handlar om spaning på kabeltrafik. Via internet framförs också mängder med åsikter om just FRA-lagen. Riksdagsledamoten Göran Pettersson tror att "Birgitta Ohlsson-upproret" är början på vändningen i FRA-frågan.
– Nu ökar insatserna och nu måste även Mona Sahlin bekänna färg. Hittills har hon taktiskt kunnat sitta still i båten och plocka popularitetspoäng. Nu synas korten och hennes ställningstagande kommer att ha betydelse, skriver han på Dinledamot.blogspot.com.

"Sex inställsamma kvinnor"

På Dogcity.se kan man ana en vissbitterhet mot utspelet.
– Sex inställsamma kvinnor, samtliga folkpartister, tänker se till att FRA-lagen inte går igenom riksdagsomröstningen. Inte ens med de korrigeringar som är under arbete. Varför det då? Om man får fråga. Har man gått på snacket att det är medborgarna som ska avlyssnas?, står det.

"Bra att de reagerar"

Även positiva reaktioner ventileras på nätet.
– Jag lyfter på hatten till de liberala kvinnorna. Står de bara för sitt ord nu, de sex liberala kvinnorna, så försvann den här versionen av FRA-lag, går att läsa på Wadström.blogspot.se.
– Det är bra att de reagerar, de är bra att de för fram sina ståndpunkter trots att det ogillas starkt av partiledningen och det är förbannat bra att lagen tack vare detta faktiskt kan fällas!, skriver Hans Egnell på Motpol.blogspot.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag