ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Robban Andersson/Scanpix
Foto: Robban Andersson/Scanpix

Hemliga FRA-agenter hängt ut - på nätet

ANNONS:
Hemliga FRA-agenter har fått sina identiteter avslöjade, uppger TV4 Nyheterna och Politikerbloggen.
Totalt rör det sig om ett 20-tal personer som fått bland annat namn, telefonnummer och kreditkortsuppgifter utlagda på nätet.
Uppgifter bekräftas av FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson.
Uppgifterna har publicerats i ett diskussionsforum på hemsidan Flashback.
FRA:s ledning ser mycket allvarligt på händelsen och kopplar den till diskussionerna om den nya avlyssningslagen som riksdagen i går fattade beslut om.
- Det kan leda till att galna människor använder den här informationen för att på ett eller annat sätt skada våra medarbetare. Det kan vara allvarligt, säger Ingvar Åkesson till TV4 Nyheterna.

Utökat skydd

Enligt TV4 Nyheterna får de avslöjade agenterna utökat säkerhetsskydd.
- Vi kan inte göra så mycket mer än att vi ger dem råd i hur de ska bete sig. Och i vår säkerhetsomsorg har vi vissa medel som jag inte vill nämna här, för skydd av våra medarbetare. Det gäller att de ventilerar sin oro till sina chefer så att vi kan ta hand om den och göra det bästa möjliga av situationen, säger Ingvar Åkesson till TV4 Nyheterna.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: