ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Hård mobbningskritik mot reklamfilm

ANNONS:

Vad tycker du om Comviqs reklam?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Vad tycker du om Comviqs reklam?

Comviq har drabbats av en kritikstorm efter sin senaste reklamfilm.
Filmen underblåser mobbning, menar bland andra organisationen Friends.
- Vi hoppas att man slutar sända filmen snarast, säger Katarina Rosenqvist, verksamhetschef på Friends.
I filmen sitter en ensam ung man och äter lunch när en kvinna kommer fram och frågar om det är han som är Johan Persson. Han svarar ja varpå kvinnan börjar sjunga:
”Här sitter du, äter lunch i din ensamhet men om du haft Comviq Kompis hade du ringt för 0 kronor till någon.”
En mängd andra människor faller in i sången och ”Johan Persson” kallas ”trög”, ”megapucko” och påstås ”tänka som en drogad apa” – för att han inte har Comviqs Kompis-abonnemang. Samtidigt slängs det pappmuggar mot honom.

Många kritiska

Avslutningsvis slängs ”Johan Persson” i en container strax efter att han har fått höra meningen:
”Du är dum i hela huvudet och så jävla korkad att man skäms.”
Många är kritiska till reklamfilmen. Minst 25 personer har anmält reklamen till Reklamombudsmannen och TV4, som har sänt filmen, har fått flera samtal.
Även organisationen Friends, som arbetar mot mobbning, är starkt kritiska till filmen och menar att den skickar helt fel signaler från vuxenvärlden till barn och unga.
- I arbetet mot mobbning och kränkningar har hela vuxenvärlden ett stort ansvar i att vara goda förebilder. Det gäller oss som privatpersoner, men också företag och media, säger Katarina Rosenqvist, verksamhetschef på Friends och fortsätter:

"Tar fullt avstånd"

- Sedan Comviq började sända sin reklamfilm har Friends mottagit samtal och mejl från människor som tagit mycket illa vid sig. Filmen uppfattas inte ett skämt och alla förstår inte att det är en parodi. För många speglar den en mycket tuff verklighet. Vi hoppas att man slutar sända filmen snarast.
På Tele 2 Sverige håller man inte med om att budskapet skulle vara att det är fritt fram för mobbning.
Där menar man att det är en parodi på Radiotjänsts populära reklamfilmer, där människor som har betalat tv-avgiften besjungs i olika sammanhang.
- Vi tar fullt avstånd från mobbning. Vi ser filmen som skruvad underhållning med mycket ironi. Men man kan tolka den på olika sätt, säger marknadschefen Frippe Stenberg till Resume.se.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: