ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Skeppare. Martin E-Type Eriksson har länge varit vikingabiten  och äger tillsammans med sin kompanjon elva vikingaskepp.
Skeppare. Martin E-Type Eriksson har länge varit vikingabiten och äger tillsammans med sin kompanjon elva vikingaskepp.

Här vill E-Type bygga sin vikingaby

ANNONS:
E-Type har ändrat sig.
Nu vill han bygga sin vikingaby i Norra Djurgården.
- Vi tänker oss en liten handelsgata motsvarande ett kvarter från Birka, säger E-Type till DN.
E-Type har lagt ner planerna på att bygga en vikingaby på Ekerö. Hyran som kommunen kräver är för hög, anser artisten Martin E-Type Eriksson och hans kollega Puh Frogner. Nu riktar de i stället in siktet på Norra Djurgården. För några veckor sedan tog de en promenad i området, mellan Fisksjöängsvägen och Husarviken, tillsammans med representanter för Djurgårdsförvaltningen.

Positiva reaktioner

Och reaktionerna på E-Types planer är positiva. - Med rätt utformning kunde ett vikingasamhälle förstärka de kulturvärden som finns i området. Där har varit mänsklig verksamhet under mycket lång tid, säger Henrik Niklasson, naturvårdsintendent vid Kungliga Djurgårdsförvaltningen, till DN. I nästa steg ska E-Type och hans kollega skicka in ritningar över vikingabyn. E-Type själv har klart för sig hur det ska se ut. - Vi tänker oss en liten handelsgata motsvarande ett kvarter från Birka. Och ett krigarens hus, där två-tre skolklasser kan samlas, säger E-Type.

Elva skepp i viken

Platsen, med sin närhet till Husarviken, passar bra för projektet. E-Type och Puh Frogner äger nämligen elva vikingaskepp. De ska köras i viken och användas för övernattning. - Efter stängning ska det strikt kulturella omvandlas till alltifrån bröllop till 50-årsfester och företagsevent i vikingamiljö, säger E-Type.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: