ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Björn Söder hänvisar alla frågor till Jimmie Åkessons presskonferens. Foto: Samuel Unéus
Björn Söder hänvisar alla frågor till Jimmie Åkessons presskonferens. Foto: Samuel Unéus

Här vägrar SD svara på Expressens frågor

ANNONS:
Läs mer

Sverigedemokraternas andranamn, partisekreteraren Björn Söder, vägrar att prata om Expressens SD-avslöjande.

När han och flera andra partitoppar samlades för votering i riksdagens kammare i dag valde Söder att bara hänvisa till Jimmie Åkessons presskonferens tidigare på dagen.

– Vi har vidtagit de åtgärder som vi anser att vi ska vidta i dagsläget. Utöver det har vi inga flera kommentarer, säger Björn Söder till Expressen.se.

SD-ledaren själv svarade inte på några frågor.

När riksdagen i dag samlades för votering i kammaren fanns en lång rad SD-toppar på plats. Stämningen var nervös hos pressfolket, som redan före omröstningen aviserade att Jimmie Åkesson inte tänkte kommentera Expressens avslöjande mer än vad han redan gjort.

På plats fanns också Björn Söder, Sverigedemokraternas partisekreterare och gruppledare, som stod och drack kaffe i kammarfoajén innan voteringen började. Foto: Roger Vikström Foto: Roger Vikström

Vill inte prata

När Expressen pratade med honom valde han att hänvisa till den presskonferens som Jimmie Åkesson höll tidigare i dag.

– Vi har uttalat oss i dag. Det vi sade på presskonferensen är så långt vi vill uttala oss i dagsläget, säger han till Expressen.se.

Trots följdfrågor ville Björn Söder inte prata om varken Erik Almqvists beteende eller Kent Ekeroths inblandning.

– Vi har vidtagit de åtgärder som vi anser att vi ska vidta i dagsläget. Utöver det har vi inga flera kommentarer, säger han.

Men du är ju partisekreterare. Något måste du väl ändå ha att säga?

– Vi har framför det vi vill framföra i dag. Där är vi, säger Björn Söder till Expressen.se.

Jimmie Åkesson gick in i kammaren utan ytterligare kommentarer. Och när han kom ut en stund var han lika tyst. Trots frågor från flera olika medier på plats ville han inte svara på om han har pratat med Kent Ekeroth eller om han tycker att densamme kan sitta kvar på sina uppdrag.

SD-ledaren tittade bara rakt fram utan att svara på en enda fråga. Sedan försvann han från kammarfoajén i sällskap av sin pressekreterare Linus Bylund och livvakter från Säpo.

Partiet vill heller inte svara på när en ny ekonomisk-politisk talesperson kommer att utses.

– Det kommer i alla fall inte att ske i dag. Förövrigt har vi sagt allt som vi kommer att säga i det här ärendet, säger Bylund.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: