ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Här stänger Reinfeldt dörren för Miljöpartiet

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre

I en undersökning i Expressen svarar en majoritet av moderata lokalpolitiker att de vill se Miljöpartiet i regeringen.

Men när statsminister Fredrik Reinfeldt (M) gästade Niklas Svensson i Expressen TV:s "Bar och politik" gav han MP kalla handen.

- Miljöpartiets rikspolitiska ledning har gått i fel rikting, sa han.

När 431 moderatpolitiker i hela landet svarat på en enkät i Expressen svarade 54 procent av dem att Moderaterna borde erbjuda Miljöpartiet en plats i regeringen inför valet 2014.

"Vänsterut"

Men statsminister Fredrik Reinfeldt är inte lika sugen på att utöka sin allians.

- Jag tycker att Miljöpartiets rikspolitiska ledning har gått i fel rikting. Jag tycker att de har förflyttat Miljöpartiet vänsterut. Jag tycker, som det nu ser ut, att de ligger tydligt till vänster om Socialdemokraterna. Det försvårar möjligheterna till bra ansvarstagande kring ekonomin och till jobbpolitiken, sa han närt han gästade Expressens Niklas Svensson i Expressen TV:s nya satsning "Bar och politik".

Han förklarade sina partikollegors åsikter med att blocköverskridande samarbeten är betydligt vanligare i lokalpolitiken än på riksnivå.

I rätt riktning

– Jag tror att väldigt många moderater lokalt i landet är präglade av att de många gånger samarbetar bra med Miljöpartiet lokalt, det tycker jag att det finns all anledning att uppmuntra.

Statsministern menade att det skulle ha varit lättare att samarbeta om de förra språkrören för MP satt kvar.

– Jag såg vissa förhoppningar om en förändring av Miljöpartiet efter vissa beslut som framför allt Maria Wetterstrand och Peter Eriksson gjorde. Jag noterade vissa saker som gick i rätt riktning.

I premiären av "Bar och politik" på Eken bar vid Slussen i Stockholm fick Reinfeldt också frågor om regeringens tuffa opinionssiffror.

"Total tystnad"

Så här motiverade han varför han inte är så orolig för opinionsläget:

– Håkan Juholt hade många förslag, och en del av dem var också möjligen genomförbara, sen byttes det mot total tystnad. Jag har själv sett i mitt eget parti att ett framgångsrikt sätt att växa är att lägga sig vid sidan av mediekritik mot sittande regering och i grunden inte vara så tydlig. Med den typen av förväntansbild kan man växa. Men problemet med det är att sen kommer valdagen.

Reinfeldt sa sig inte heller vara orolig för att förlora företagarväljare till Socialdemokraterna.

– Jag hör väldigt sällan näringslivet säga att man ska höja skatterna för företag med 25 miljarder.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: