ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Här hånas Silvia öppet - hovet rasar

ANNONS:
Drottning Silvia hånas öppet - och anklagas för att ha gjort en rad plastikoperationer.
Nu rasar hovet och överväger att koppla in advokater.
- Det är osmakligt och plumpt, säger kungahusets presstaleskvinna Ann-Christine Jernberg.
Drottning Silvia och skalpellerna. Peter Siepen i T-shirten där drottningen avbildas tillsammans med en plastikkirurg och två korslagfds skalpeller. Texten på tröjan lyder: "Hängig - lyft tillvaron lite". Drottning Silvia har tidigare tvingats utstå en rad grova skämt om sin person och om de påstådda plastikoperationerna. Men aldrig tidigare har påhoppen varit så grova som nu. Vid en fest för radio-kanalen Svenska favoriter i onsdags kom tv-stjärnan Peter Siepen dit i en T-shirt där drottningen framställs i det närmaste skelettlik. Trycket föreställer förutom henne även en plastikkirurg i arbete och det hela kröns av två korslagda skalpeller och texten "Hängig - lyft tillvaron lite".

"Ett konstverk"

- Jag ser det här främst som ett konstverk. Hade jag gjort en plastikoperation skulle jag inte ha några problem att stå för det. Jag vill poängtera att jag är för kungahuset, men det måste gå att driva med dem, säger Peter Siepen. Tröjan säljs i ett antal butiker genom företaget Fienden, och konstnären bakom tröjan heter Christian Saldert. - Det är en klassisk maktsatir. Jag tycker det är helt jävla sjukt att våra skattepengar ska gå till att sponsra Silvias ansiktslyft och bikinilinje, säger han. Ann-Christine Jernberg, hovets presstaleskvinna, reagerar starkt: - Det är osmakligt och plumpt. Det finns något som heter lagen om namn och bild. Sånt använder man inte hur som helst. Vår jurist får se över det här om det krävs.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: