Här är S-pensionärernas kongresskupp

Publicerad
Uppdaterad
Här är S-pensionärernas kongresskupp.
Tidigt på lördagsmorgonen klev ett femtontal S-veteraner upp på scenen i ett upprop för landets pensionärer.
- Nu står jag här för att tillsammans med er återvinna förtroendet bland landets pensionärer, säger den före detta S-ministern Anna-Greta Leijon, 70.
Expressen har tidigare berättat att Socialdemokraterna engagerat S-veteranen Anna-Greta Leijon för att i valrörelsen ta sig an pensionärsfrågor.
Tidigt på lördagsmorgonen när kongressen skulle ta upp välfärdsfrågor presenterades ett nytt pensionärsnätverk kallat (S)töttepelarna. Nätverket leds av just Anna-Greta Leijon och bland medlemmarna finns Ingvar Carlsson, Anita Gradin, Jan Eliasson, Stig Malm och Thage G Peterson.
–Äldre efterfrågas inte i politiken eller i samhället i övrigt. Det måste vi ändra på, säger Anna-Greta Leijon.
Huvudfrågorna för nätverket är bättre seniorbostäder, ökat självbestämmande för pensionärer och lika beskattning för lön och pension.
–Det ska löna sig att arbeta, men det ska också löna sig att ha arbetat, säger Leijon.
David Baas

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag