ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Roger Vikström
Foto: Roger Vikström

Här är Kent Ekeroths nya riksdagsuppdrag

ANNONS:
Tidigare artiklar

Efter järnrörsskandalen sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att hans förtroende för Kenth Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Nu har sverigedemokraten Kenth Ekeroth fått ett nytt riksdagsuppdrag - som suppleant i näringsutskottet och EU-nämnden, skriver Svenska Dagbladet.

Kent Ekeroth lämnade posten som rättspolitisk talesperson i november i fjol efter att Expressen

Vid en presskonferens i samband med Expressens avslöjande sa Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att hans förtroende för Ekeroth var "i det närmaste obefintligt".

Men nu är Kent Ekeroth tillbaka i riksdagsarbetet, uppger Svenska Dagbladet

– Det blir säkert bra, och EU-frågor har jag ju hållit på med förut, säger han till tidningen.

Almqvist kvar i riksdagen

Erik Almqvist meddelade strax före nyår att han tänker lämna sin riksdagsplats efter det uppmärksammade bråket 2010.

Men än så länge sitter han kvar. Enligt Linus Bylund, pressekreterare för Sverigedemokraterna, kan det dröja ytterligare några veckor innan Almqvist lämnar sin riksdagsplats.

- Det är beklagligt att det dragit ut på tiden. Men det är ingenting som jag går omkring och har ångest över. Det är inte så att Erik har misskött sig i riksdagen och måste lämna fort, fort, fort, säger han och fortsätter:

- Poängen är att man inte får uppträda som Erik har gjort och att han därmed inte kan företräda partiet med sitt ansikte utåt. Sedan hur lång tid det tar innan allt är på plats är underordnat.

Linus Bylund vill inte gå in på varför det dragit ut på tiden.

Expressen. se har sökt Erik Almqvist och Kenth Ekeroth.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: