Den svenske artisten har gjort flera tv-framträdanden i Sydamerika den senaste tiden. Bland annat i en gala med miljonpublik. Våldtäktsanklagelsen överraskar eftersom artisten har mycket gott anseende i Sydamerika. "Han är enormt respekterad här", säger en journalist på en sydamerikansk tidning. Foto: Lennart Rehnman
Den svenske artisten har gjort flera tv-framträdanden i Sydamerika den senaste tiden. Bland annat i en gala med miljonpublik. Våldtäktsanklagelsen överraskar eftersom artisten har mycket gott anseende i Sydamerika. "Han är enormt respekterad här", säger en journalist på en sydamerikansk tidning. Foto: Lennart Rehnman

Här är jagade världsartisten

Publicerad
Uppdaterad
I Sverige är mannen efterlyst av polisen - misstänkt för våldtäkt.
I Sydamerika hyllas han.
- Han är enormt respekterad här, säger en journalist på en sydamerikansk tidning.
Den svenska världsartisten har jagats av svensk polis de senaste dagarna, misstänkt för våldtäkt på en barnflicka. Polisen har letat efter mannen på flera platser i Sverige men utan framgång.
Just nu är han anhållen i sin frånvaro.
Mannen har under åren jobbat runtom i världen. Just nu befinner han sig i ett sydamerikanskt land.
– Visst, han har stor framgång här och har väckt mycket uppmärksamhet, säger en journalist på en sydamerikansk tidning.
Den svenske artisten har hyllats i det sydamerikanska landet den senaste tiden.
Nästa officiella jobbdatum är i mitten av november.

Gala med miljonpublik


Den svenske artisten har gjort flera tv-framträdanden i Sydamerika den senaste tiden. Bland annat i en gala med miljonpublik. Dagen efter blev han anhållen i sin frånvaro i Sverige.
Våldtäkten som mannen nu är misstänkt för, på skådespelerskan Maria Lundqvists barnflicka, ska ha skett i Skåne 1999. De brottsmisstankarna är man ovetande om i Sydamerika.

Har gott anseende


Våldtäktsanklagelsen överraskar i andra länder där artisten har mycket gott anseende.
– Det är ju häpnadsväckande, säger den sydamerikanska journalisten.
Världsartistens publik har tagit honom till sina hjärtan. Det märks bland annat på flera internetforum där mannens storhet beskrivs.
Publiken och folkets hyllningar gäller både för hans personlighet och talang.
– Det är en person man är stolt över. Han är social och han fin kontakt med publiken. Han är stor här och respekterad, säger den sydamerikanska journalisten.

Kommer inte hem


Artistens agent uppgav i förrgår att det kan dröja till slutet av december innan artisten återvänder till Sverige.
För att artisten ska utlämnas till Sverige krävs att åklagaren begär honom häktad.
Expressen har förgäves
sökt världsartisten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag