ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Foto: Jessica Rinaldi
Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Foto: Jessica Rinaldi

Här är Dominique Strauss-Kahns nya hem

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Dominique Strauss-Kahn har lämnat det ökanda häktet på Rikers island.
Efter att den franske toppolitikern och förre IMF-chefen släppts mot borgen ska han nu sitta i husarrest i en lägenhet på södra Manhattan.
- Han är här, säger en poliskälla till AFP.
Internationella valutafondens förre chef Dominique Strauss-Kahn misstänks för våldtäktsförsök på en städerska på lyxiga Sofitel hotel i New York, USA. Under dramatiska former greps han av polisen när han försökte borda ett plan från landet.

Grannarna klagade

Under fredagen beslutade en domare att Strauss-Kahn skulle släppas mot en borgen på en miljon dollar. Senare under dagen kom Strauss-Kahn till adressen i New Yorks Financial district. Först var tanken att den franske toppolitikern skulle bo i en lägenhet som hyrs av hans hustru. Men efter att grannarna klagat övergavs den planen.

Lyxiga lägenheter

Huset som ligger nära New Yorks Ground Zero är av den lyxigare sorten och nyrenoverat, med en stor terrass på taket där boende kan grilla.
Tvårumslägenheter hyrs ut för 4 250 dollar i månaden, enligt AP. Men livet för Strauss-Kahn i New York kommer inte bli lyxigt. Han ska sitta i husarrest i lägenheten som bevakas av beväpnade vakter och han ska även bära en fotboja och kameraövervakas. Utegångsförbud råder mellan tio på kvällen och sex på morgonen, och förre IMF-chefen får bara gå ut för att träffa sina jurister, inställa sig i domstolen, besöka läkare eller delta i gudstjänst, uppger TT.

"En tillfällig lösning"

Dominique Strauss-Kahn nekar till anklagelserna och rättegången väntas pågå länge.
- Detta är en tillfällig lösning, ett par dagar. Under tiden ska man försöka hitta en passande bostad, säger domaren Michael Obus.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: