ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Polisen i Umeå kartlade i hemligthet den misstänkte Hagamannen inför första förhöret och att avslöja om han talade sanning.
Polisen i Umeå kartlade i hemligthet den misstänkte Hagamannen inför första förhöret och att avslöja om han talade sanning.

Hans hemliga liv avslöjas

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
Visa flerVisa färre
UMEÅ. Innan polisen grep misstänkte Niklas Lindgren, 33, kartlade de hans liv.
De hemliga detaljerna om hans vardagsliv ska avslöja om han talar sanning under förhören.
- Vi måste undersöka om det som sägs är motsägelsefullt eller ej, säger John Forsberg, polisens presstalesman.
I största hemlighet kartlades Niklas Lindgren inför det första förhöret 20 mars, framförallt genom inre spaning. Polisen kontrollerar alltid brottsregister och tidigare domar, men även innehav av bilar, fastigheter, eventuella skulder och andra offentliga uppgifter. Den misstänkte Niklas Lindgren är tidigare ostraffad. I vissa utredningar kan det också bli tal om telefonkontroll eller personspaning för att se hur personen rör sig i vardagen.

Dagliga rutiner

Några av de okända detaljerna om Niklas Lindgrens liv avslöjar en vardag med tydliga rutiner: han rörde sig ofta mellan jobbet på Motorcentaralen och hemmet. - Han tillbringade mycket tid ensam i sitt garage, ofta sena kvällar, säger en bekant till Niklas Lindgren. Där sysslade oftast med sin favorithobby - bilar och motorer. Den senaste tiden har han ägnat en stor del av sin fritid åt husrenovering. Bland annat har han byggt ett nytt garage på 70 kvadratmeter med tillhörande carport - som genomsöktes noggrant av kriminaltekniker efter gripandet.

"Hobbykvällar"

Måndagskvällarna tillbringade han ofta på Plåtverkstadens "hobbykvällar", där det var fritt fram att använda verktyg och utrustning på privata fordon. Varje sommar åkte han på Ölandssemester med sin Polar-husvagn, och de senaste åren har han också kört jeep och deltagit i klubbträffar i trakterna runt Umeå sommartid.

Andra kartlades

Andra som hörts som misstänkta under de åtta år som Hagamannen gäckat Umeåpolisen har också fått sin liv kartlagda. En av de utpekade är Jesse Piisinen, 21. Han har tidigare berättat i Expressen om hur polisen granskat hans liv innan han togs till förhör. - De visste hur jag hade rört mig i en veckas tid. Flera hade ringt in och berättat det för polisen. Dessutom hade de full koll på Jesse Piisinens privatliv - vem hans flickvän var och var han jobbade.

"Oerhört kränkande"

Ytterligare en man som Expressen varit i kontakt med pekades ut som Hagamannen och förhördes. - Det kändes som en fälla som slog igen. Oerhört kränkande. Han reagerade också kraftigt på hur polisen hade kartlagt honom i hemlighet. - De visste att jag umgicks mycket med tjejkompisar. De visste bland annat var jag bodde.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: