ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Maria Borlius avgår som Handelsminister.
Maria Borlius avgår som Handelsminister.

Handelsministern avgår efter kritiken

ANNONS:
Läs mer
Bara åtta dagar efter att Maria Borelius utsågs till handelsminister av Fredrik Reinfeldt väljer hon att sluta.
- Vi har enats om att hon avgår, säger Reinfeldt i Ekots lördagsintervju.
Statsminister Fredrik Reinfeldt berättar i Ekots lördagsintervju att handelsminister Maria Borelius har avgått. - Hon har varit utsatt för det drev vi talar om här i Sverige. - Det här går utanpå det mesta. Till slut är det nåt mänskligt att det här inte går att stå ut med. Därför väljer hon att avgå, säger Reinfeldt. Maria Borelius avgår inte bara som handelsminister. - Hon kommer att sluta även som riksdagsledamot. Hon lämnar politiken, berättar Reinfeldt i P1. - Jag beklagar för att det här är en person som kan attrahera folk utanför politiken.

Åtta dagar på posten

Fredrik Reinfeldt har inte protesterat mot hennes beslut. Det var när han talade med henne om den granskning som moderaternas advokat ska göra av hennes privatekonomi som hon valde att avgå. - Jag bär eget ansvar för att ha utsett henne till statsråd. Maria Borelius var handelsminister i bara åtta dagar. - Jag har ansvar för att ha utsett en person som blev starkt kritiserad och som sen avgick.

Billström blir kvar

Statsrådet Tobias Billström (m) har ännu inte betalat tv-licensen. - Jag har inte pratat med honom om detta, säger Fredrik Reinfeldt. - Men det måste finnas en helt annan vilja att göra rätt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: