ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Björn Söder intervjuas av Expressens Daniel Alsén om SDU-toppen Stefan Lundkvists avhopp.
Björn Söder intervjuas av Expressens Daniel Alsén om SDU-toppen Stefan Lundkvists avhopp.

"Han vill väl skapa uppmärksamhet"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

SDU-toppen Stefan Lundkvist hoppar av partiet och riktar svidande kritik mot SD-ledningen - med anklagelser om toppstyrning och hårt supande.

Partisekreteraren Björn Söder säger att han tar utspelet med "en nypa salt".

– Han vill väl skapa uppmärksamhet kring sig själv och smutskasta partiet, säger han till Expressen.se

Våren 2010 hoppade Stefan Lundkvist av Centerns ungdomsförbund och gick istället med i Sverigedemokraterna. Han välkomnades med öppna armar av bland annat Jimmie Åkesson som kallade Lundkvist för en "klarsynt och företagsam ung man".

Efter att snabbt ha stigit i graderna i partiet och setts som ett av de stora framtidsnamnen kunde Expressen i dag avslöja att Stefan Lundkvist väljer att hoppa av.

– Jag är totalt missnöjd med hur ledningen styr partiet. Det råder en skriande inkompetens och nepotism - man ser partiet som sin egen privata lekstuga, säger han.

"Använder samma argument"

Expressen.se träffade Sverigedemokraternas partisekreterare strax före lunch i dag.

– Jag tittade på vad han sade när han hoppade av Centerpartiet och det är nästan en kopia. Han pratar om "katastrofal centralstyrning" och "inkompetens från Maud Olofssons sida". Det är ganska intressant att han använder samma argument mot oss, säger han.

Stefan Lundkvist uppger för Expressen.se att partiet har en kultur där det sups väldigt mycket - och att det precis som när Kent Ekeroth filmade partikamraternas framfart på Kungsgatan 2010 finns mycket dokumenterat.

– Man har varit livrädda för att saker och ting ska komma fram, säger han.

Även de uppgifterna avfärdas av Björn Söder.

– Det vore väldigt märkligt om Sverigedemokraterna skulle vara undantaget att ha festligheter. Jag tror inte att vi utmärker oss, säger han.

Är du orolig för att det dyker upp några skandalösa festbilder?

– Man kan alltid ta bilder ur sitt sammanhang. Blinkar man till när man håller i en öl så ser man väldigt berusad ut. Att det skulle finnas någon sorts suparkultur i partiet, det känner jag inte till.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: