"Han var ofta inne här och köpte våldsfilmer"

Publicerad
Uppdaterad
NORRAHAMMAR. Den misstänkte mördaren var välkänd i Norrahammar. Han uppfattades som konstig och syntes ofta gå och skratta för sig själv.
- Han var ofta inne här och köpte våldsfilmer, men han sa aldrig ett ord, berättar en butiksägare i Norrahammar.
I Norrahammar kom beskedet om att 27-åringen gripits för mordet på den 8-åriga pojken inte som en överraskning. Sedan ett år tillbaka har han varit välkänd som en konstig person i samhället. Han har bott i en socialens lägenheter i bottenplan i ett hyreshus i Norrahammar. - Hans fönster har nästan alltid varit fördragna, säger en butiksägare i grannskapet.

Skrattar för sig själv

27-åringen har flera gånger varit inne i mannens butik och köpt filmer. Trots att han också har uthyrning har 27-åringen alltid köpt filmerna. Våldsfilmer har mannens främsta intresse. - Vi har tyckt att han har varit obehaglig. Han sa aldrig ett ord när han var inne här, säger butiksägaren. När 27-åringen varit synlig i samhället har han ofta gått och skrattat för sig själv. - Jag förstod direkt vem som var den skyldige när jag fick höra om vad som hänt, säger butiksägaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag