ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Han skulle börja ett nytt liv i Göteborg

ANNONS:
Läs mer

ARBOGA/KÖPING. Nils Gunnarsson skulle bryta upp och flytta till Göteborg, där han hade fått en bostad.

Natten till i går tog allt en helt annan vändning.

- Jag orkar inte ens tänka, så jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, säger en anhörig.

Juni 2012. Nils Gunnarsson, 24, och hans dåvarande flickvän, den 19-åriga kvinnan, firade att hon tagit studenten. De fångas på bild tätt intill varandra, 24­­­­-­­­­­­åringen blygt småleende, hon skrattande i vita kläder. Fotografiet utstrålar förälskelse och framtidstro.

I sin blogg berättar 19-åringen om hur hon och pojkvännen tillbringade sommaren tillsammans, shoppade, badade och festade ihop. Hon beskrev honom som sitt "hjärta" och sin "bästa".

Ville ge honom andra chans

Men under hösten tog förhållandet slut.

En barndomskamrat till den 19-åriga kvinnan berättar:

- Hon hade haft ett förhållande med den här killen. Det tog slut för ett par månader sedan, men jag vet inte om det har med motivet att göra. Först blev jag lite förvånad när jag fick höra att de var tillsammans, sen förstod jag att hon på något sätt ville ge honom en andra chans, tro på honom.

Stökiga ungdomsår

Nyligen berättade Nils för vänner om sin planerade nystart - hur han skulle bryta upp från Arboga och flytta till Göteborg där han fått bostad. Men så blev det inte. För Nils Gunnarssons anhöriga har tillvaron rämnat.

- Jag orkar inte ens tänka, så jag vet faktiskt inte vad jag ska säga, säger en familjemedlem.

Natten till i går, måndag, misstänks Nils Gunnarsson i stället ha skjutit sin exflickvän, som kommer att klara sig. Två andra män fick sätta livet till innan Nils Gunnarsson sköt sig själv, enligt polisens misstankar.

Bakom sig hade Nils Gunnarsson några stökiga ungdomsår. I ett yttrande från kriminalvården beskrivs hur han under gymnasiet hoppade av studierna för att i stället jobba, bland annat som plåtslagare hos sin pappa och praktikant på en lågstadieskola. Av yttrandet framgår också att han funderade på att flytta till en annan ort för att arbeta, vilket han också gjorde: Under en period arbetade han som truckförare på ett företag i Norge.

Skulle lära sig hantera ilska

2008 dömdes han för bland annat grov misshandel.

Ett av hans offer berättar:

- Det kom helt från ingenstans. De hoppade på mig bakifrån och började slå, helt oprovocerat. Jag stod ju bara där och pratade, säger personen till Expressens reporter Lina Lund.

En del av straffet bestod i att Nils Gunnarsson skulle genomgå ett särskilt program, ART, Aggression replacement treatment, vilket han motsatte sig. Syftet med programmet var att han, enligt kriminalvårdens yttrande, skulle "lära sig att hantera konfliktsituationer utan att ta till våld, det vill säga att återfalla i krimi­nalitet."

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: