ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Här mitt i centrala Umeå hade den misstänkte Hagamannen tillgång till en lokal. Enligt vänner sågs han på platsen strax efter det sista överfallet.
Här mitt i centrala Umeå hade den misstänkte Hagamannen tillgång till en lokal. Enligt vänner sågs han på platsen strax efter det sista överfallet.

Han hade en hemlig lokal

ANNONS:
Tidigare artiklar
UMEÅ. I flera år hade misstänkte Niklas Lindgren, 33,
tillgång till en hemlig lokal - i området runt Tegsbron där Hagamannen våldtog och misshandlade en kvinna.
Bara ett fåtal av hans närmaste vänner känner till hans tillhåll.
- Han har vistats där en hel del, säger en bekant.
Niklas Lindgren sitter sedan drygt en vecka häktad misstänkt för att vara den fruktade Hagamannen. Expressen kan i dag avslöja helt nya uppgifter kring den misstänkte 33-åringen. Det handlar om en hittills okänd lokal, som Niklas Lindgren kunnat disponera under lång tid. Den ligger långt från hans arbetsplats Motorcentralen i Haga och hans bostad.

Stympade kvinna

Lokalen ligger i samma område som Tegsbron i Umeå. Där överföll, våldtog och stympade Hagamannen en 51-årig kvinna natten mot 10 december förra året. Bara ett fåtal av hans närmaste vänner känner till att Niklas Lindgren ofta höll till i lokalen på sin fritid. - Tidvis hade Niklas nyckel och kunde komma och gå som han ville till och från lokalen, säger en bekant. Några dagar efter attacken träffade en kollega honom i närheten av platsen. - Men jag märkte inget konstigt med honom. Han var precis som vanligt. Och jag reagerade inte över några sår på händer eller i ansiktet.

Svarade inte i mobilen

När den misstänkte Hagamannen greps 29 mars förstod vännen direkt att det var Niklas Lindgren. - Eftersom han är så liten och hade så små fötter. Så när jag hörde om gripandet ringde jag honom direkt på mobilen där han alltid svarar. Den här gången var den avslagen. Då förstod jag: min vän är Hagamannen.

Polisen får nya spår

Samtidigt medger vännen: - Jag har känt vibbar i flera år. Han var lik fantombilden, framför allt i verkligheten. Men ändå vill man inte tro det om sin vän. Jag har upplevt honom som världens snällaste. Vännen känner sig sviken. - Han måste vara iskall. Polisen söker fortfarande efter spår utöver DNA-proven som kan binda Niklas Lindgren vid de aktuella brotten. Bland annat känner utredarna till att Hagamannen stulit tillhörigheter från minst tre av offren. De söker intensivt efter fler bevis att Niklas Lindgren utfört överfallen och rånen. I lokalen kan polisen säkra ytterligare spår som för utredningen vidare.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: