Levi Bellfield är redan dömd för mordet på Milly Dowler, men under rättegången erkände han aldrig. Foto: Getty Images
Levi Bellfield är redan dömd för mordet på Milly Dowler, men under rättegången erkände han aldrig. Foto: Getty Images
Milly Dowler var bara 13 år när hon försvann på väg hem från skolan. Hon hittades senare död Foto: Surrey Police
Milly Dowler var bara 13 år när hon försvann på väg hem från skolan. Hon hittades senare död Foto: Surrey Police

Han erkände mordet på Milly Dowler

Publicerad

14 år har gått sedan det brutala mordet på 13-åriga Milly Dowler.

Nu har seriemördaren Levi Bellfield erkänt att det var han som bragde den 13-åriga skolflickan om livet.

Det rapporterar flera engelska medier, däribland Sky och Mirror.

Den 21 mars 2002 försvann Milly Dowler spårlöst när hon var på väg hem från skolan i Surrey i södra England. Först ett halvår senare, i slutet av september, hittades hennes kvarlevor av svampplockare.

Nio år senare dömdes Levi Bellfield, även kallad "Busshållplatsmördaren", till livstids fängelse för att ha mördat 13-åriga Milly. Bellfield, som några år tidigare - 2008 - hade dömts för två andra mord erkände dock aldrig i polisförhör att han dödat Milly Dowler.

Bellfield har tidigare berättat för en arbetskamrat att han var Milly Dowlers mördare, men kollegan trodde inte honom.

– Jag trodde inte att han var en seriemördare, utan en fet, sexgalen lögnare som var grov i mun, sa arbetskamraten till tidningen The people, skrev Expressen 2008.

Erkände till sist

Nu, nästan 14 år efter mordet, har Bellfield slutligen erkänt mordet - även för polis. Flera brittiska medier rapporterar i dag att Bellfield, i samband med att polisen anhållit en man i 40-årsåldern för medhjälp till mordet, samt för att ha våldtagit Milly Dowlers, till sist bekänt att det var han som var skyldig till mordet.

40-åringen som greps släpptes sedermera efter att polisen inte hittat några bevis som kunde binda honom till Milly Dowler-fallet.

Milly Dowlers familj berättade under onsdagen att de hade blivit informerade om anhållandet.

"Informationen har rört upp känslorna för en familj som redan varit tvungna att gå igenom så mycket", meddelade familjen i ett uttalande, rapporterar Sky.

Hackades av tidning

Mordet på Milly Dowler hamnade - nio år efter det skedde - åter i mediernas rampljus 2011, då det framkom att tidningen News of the world, som senare lades ned, hade hackat in sig på Dowlers mobiltelefonsvar medan hon var försvunnen. Det gjorde att flickans anhöriga fick upp hopp om att Milly var i livet eftersom meddelanden på hennes periodvis fulla mobilsvar raderades under tiden hon var borta.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida