ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Han brukade kallas Hagamannen

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer
UMEÅ. Häktade Niklas Lindgren, 33, har skämtat om att det var han som var Hagamannen.
Efter senaste överfallet kommenterade han flera gånger tidningarnas löpsedlar.
- Han har till och med haft Hagamannen som smeknamn på grund av fötterna och likheten med fantombilden, säger en poliskälla.
I fredags häktades Niklas Lindgren, 33, misstänkt för tre av åtta brutala överfall som polisen är övertygade om har begåtts av samma person - Hagamannen. Häktningen omfattar två mordförsök, två grova våldtäkter och en våldtäkt. Flera av överfallen har skett i anslutning till Motorcentralen i Umeå. Där arbetade den misstänkte Niklas Lindgren. En av polisens teorier är att det var hans spaningsbas.

Pratade ofta om överfallen

I fikarummet var våldtäkterna ofta det stora samtalsämnet. Enligt flera av Lindgrens vänner pratade han ofta om de brutala överfallen: - Jag var arg på Hagamannen, och Niklas var inte sen att haka på, säger en nära arbetskamrat. - Det är vidrigt, sa Niklas Lindgren bland annat till sina kollegor. Niklas Lindgren har utseendemässigt flera likheter med polisens fantombild. Han är dessutom kortväxt och har små fötter.

Skojade om små fötter

Enligt arbetskamraterna har han själv skämtat om likheterna med polisens signalement på Hagamannen: - Vi skojade om att han var Hagamannen eftersom han hade små fötter. Han skrattade, berättar kamraten. - Så här i efterhand förstår jag inte hur någon kan vara så kall, han måste gått in i någon slags psykos. Uppgifterna om den misstänkte Niklas Lindgren har väckt uppseende: - Han har till och med haft Hagamannen som smeknamn. Det är märkligt att ingen kontaktat polisen, säger en poliskälla med god insyn i utredningen.

Var alltid trevlig

Kort efter mordförsöket och den grova våldtäkten vid Tegsbron den 10 december förra året handlade Niklas Lindgren på OK-Q8 på Haga. En kassörska berättar att Lindgren började prata om överfallen: - Det är hemskt det här med våldtäkterna, sa han och pekade på tidningarna. Enligt kassörskan log han och var trevlig som vanligt. - Jag reagerade inte eftersom han ofta var här och handlade och småpratade, säger hon.

"Vi måste jobba vidare"

I går arrangerade Motorcentralen ett påkostat jippo för att marknadsföra nya bilar. Det var dagen efter att medarbetaren Niklas Lindgren häktats misstänkt för två mordförsök, två grova våldtäkter och en våldtäkt. På scen stod idolvinnaren Agnes. - Det känns konstigt, alla frågar om Hagamannen men vad ska vi göra, vi måste jobba vidare och det här har varit planerat sedan länge, säger en av försäljarna.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: