Thomas Beatie kan vara världens första gravida man. 34-åringen, som föddes som kvinna, påstår att han och hans fru Nancy ska få en dotter i juli.
Thomas Beatie kan vara världens första gravida man. 34-åringen, som föddes som kvinna, påstår att han och hans fru Nancy ska få en dotter i juli.

HAN är gravid

Publicerad
Thomas Beatie kan vara världens första gravida man.
34-åringen, som föddes som kvinna, påstår att han och hans fru Nancy ska få en dotter i juli.
- Jag kommer att vara min dotters far och Nancy kommer att vara hennes mor.
Men graviditeten kan vara en bluff.
Thomas Beatie, 34, från Bend i Oregon, är i femte månaden.
I en artikel i magasinet Advocate berättar han hur han blev gravid med donerad sperma, eftersom hans fru Nancy inte kan bli med barn.
- Hela processen, från att försöka få barn till att bli med barn, har varit en utmaning för oss, berättar Thomas Beatie.

"Säker i min mansroll"

Thomas Beatie föddes kvinna och har kvar sina kvinnliga fortplantningsorgan. Men han har genomgått ett könsbyte och är man på pappret.
- Hur det känns att vara en gravid man? Otroligt. Trots att det växer ett nytt liv i magen på mig är jag stabil och säker på min mansroll, berättar Thomas Beatie i Advocate.
Med Thomas Beaties omgivning tvivlar på att han verkligen är gravid.
- Ärligt talat tror jag att det är en bluff, säger grannen Ron Schlieper till lokal-tv-stationen KATU.
Grannen har sett fotot på den gravide Thomas Beatie.
- Jag såg honom för några dagar sedan och då såg han inte ut så.
- Jag kommer inte ihåg att jag sett någon mage. Om det togs för en månad sedan borde han vara mycket större för några dagar sedan, säger Ron Schlieper.
Men redaktören för Advocate säger till The Sun att allt är sant:
- Vi ringde Thomas läkare. Hon bekräftade att Thomas är gravid.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida