Häller ut skumpa - och blir utslängd

Publicerad
Uppdaterad
Här argumenterar SL:s styrelseordförande, det moderata landstingsrådet Christer G Wennerholm, upprört och högljutt med en ordningsvakt på Café Opera.
Expressen kan avslöja att han blev utslängd från kändiskrogen efter att han hällt ut champagne inne på vip-avdelningen.
Men Christer G Wennerholm vägrar att kommentera händelsen.
- Han kommenterar inte anonyma källor, säger Sebastian Tham, pressekreterare åt Christer G Wennerholm.
Det var onsdagen den 7 september som Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd i Stockholms läns landsting och styrelseord- förande i SL, besökte nattklubben Café Opera i Stockholm.
Runt halv ett på natten befann han sig på kändiskrogens vip-avdelning vid uteserveringen - med en champagneflaska i högsta hugg.
Det var hur han hanterade champagneflaskan som gjorde att personalen fick upp ögonen för M-politikern.
- Han hällde ut champagne på bordet, berättar ett vittne för Expressen.

Släpades ut

När personalen gav honom en tillsägelse uppstod en diskussion, vilket slutade med att han ombads att lämna krogen.
Men Christer G Wennerholm vägrade att gå.
- De släpade ut honom i var sin arm. Men Wennerholm stretade emot och försökte ta sig loss. Det var verkligen ingen stilig sorti, säger en person som såg alltihop.

Skrek på dem

En vakt och en annan person ur personalen tog ut Wennerholm bakvägen till en utgång på sidan av byggnaden. Bilderna visar hur Wennerholm där fortsatte att argumentera upprört och högljutt med personalen.
- Wennerholm skrek på dem. Han höll på i säkert en halvtimme. Till slut orkade de inte mer och vände honom bara ryggen, säger ett vittne som fotograferade händelsen.
Bilderna är tagna vid kvart över ett på natten.
Expressen har i mer än en vecka försökt nå Wennerholm, både via telefonsamtal, sms och mejl, för att få en kommentar till händelsen. Vid ett flertal tillfällen har vi förklarat för hans pressekreterare vad bilderna föreställer och vad vittnena på plats har berättat.
Men landstingsrådets pressekreterare Sebastian Tham har hela tiden krävt att få bilderna på mejl - trots att Expressen flera gånger erbjudit ett möte för att Wennerholm ska få titta på bilderna innan han kommenterar uppgifterna.
- Vår kommentar är att vi inte kommenterar bilder vi inte har sett, säger Sebastian Tham till slut.
Wennerholm väljer att fortsätta vara tyst om bilderna.
I dag publicerade Expressen bilderna. Christer G Wennerholm har väl ha sett dem och sett att det är han som fotats?
- Ja, men han kommenterar inte anonyma källor.
Innerbär det att oavsett vilken ofördelaktig situation han som politiker än hamnar i, och fotas i, så kommenterar han inte uppgifterna om han inte vet vem som gett uppgifterna?
- Ja.

"Vill inte spekulera"

Expressen visade för en vecka sedan en av bilderna på Wennerholm för stats­minister Fredrik Reinfeldt.
Moderatledaren säger att man först måste utreda vad som skett - sedan kan man "hantera förtroendefrågan".
- Nu var inte jag där och jag vet inte exakt vad som har skett, så jag vill inte spekulera kring det. Vi har sätt att hantera förtroendefrågan i vårt parti, men det måste utgå från att man kan klarlägga vad som har skett, säger Fredrik Reinfeldt till Expressen.
Christer G Wennerholm är känd för att vara en politiker som ofta syns ute i vimlet. Nyligen framkom det att han hade lämnat ett viktigt möte i förtid för att i stället gå på ett mingel.
Han var också en av de moderater som misstänktes för valfusk i partiets interna provval i början av 2010. Dessutom har det rapporterats att han utan upphandling gett ett SL-uppdrag värt en halv miljon till en nära vän.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag