Hemma i Piteå. Foto: Jens Bäckström/Eurobild
Hemma i Piteå. Foto: Jens Bäckström/Eurobild

Håkan tillbaka efter 15 år som försvunnen

Publicerad
Uppdaterad
Håkan Johansson från Piteå försvann mystiskt, 31 år gammal.
Nu - 15 år senare - är han hemma igen.
- Det känns verkligen fantastiskt, säger hans syster till Piteå-Tidningen.
Den i dag 46-årige Håkan Johansson försvann från Sverige den 19 oktober 1993, då han sågs springande på Arlanda flygplats. Johansson var vid försvinnandet misstänkt för grov förskingring. En brottsmisstanke som preskriberades 2003.
Sedan dess ha familjen letat förtvivlat. Polisen efterlyste honom internationellt, utan resultat.
Men nu har Håkan Johansson återvänt hem.
- Jo, Håkan har kommit hem, men vi vill inte prata om det, vi ser det som en familjeangelägenhet, säger Håkan Johanssons pappa Bengt Johansson till Expressen.se.
Under alla år har Håkan Johansson levt i USA.
- Jag vill inte närmare precisera var han befunnit sig, säger systern till Piteå-Tidningen.
- För en tid sedan fick vi indikationer på att han levde och var på väg hem. Mera än så vill jag inte säga.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida