ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Carola Häggkvist adopterade flickan Zoe i april i år. Mama nr 14 kommer i butik den 20 november. Foto: RICKARD L. ERIKSSON
Carola Häggkvist adopterade flickan Zoe i april i år. Mama nr 14 kommer i butik den 20 november. Foto: RICKARD L. ERIKSSON

"Hade adopterat henne i mitt hjärta"

ANNONS:
Carola om...

...SITT OCH ZOES 90-TEMPO

Hon har ett jättebra 90. Vi är väldigt lika. När vi sitter i bilen sitter vi och njuter, vi tittar på varandra, nickar lite, så kan vi skratta om vi ser någonting, himla med ögonen, vi har kul. Vi har det där emellan oss. Så vi kan vara tysta tillsammans. Det måste inte hända grejer hela tiden, jag måste inte hålla på och vara barnslig, eller det kan jag väl..., säger hon till mama.

...KÄRNFAMILJSDRÖMMEN

Det är klart, det är inte bara att knäppa med fingrarna, så det är naturligtvis en liten... en livets gåta. Zoe vill också det! Hon suger tag i första bästa, bara sätter ihop mina händer med någon kompis eller potentiell kavaljer (skratt). Klart jag längtar, men jag väntar hellre in den rätta för mig, säger hon till mama.

...HÅRSKANDALEN

Det inlägget (från 4 maj 2012, med 447 kommentarer hittills, redaktionens anmärkning) gjorde jag när vi var kvar i Sydafrika och jag hörde bara att det var storm kring det här hemma. Men när vi senare hade träff med andra adoptivföräldrar med sydafrikanska barn, så hade 99,9 procent av flickorna hårförlängning, på grund av att det är det bästa sättet att hålla en frisyr på afrikanska barn. Man skonar dem från att hålla på att kamma hela tiden och det blir lättare för dem. Man bakar in håret så att man skyddar det och så har du en frisyr, säger hon till mama.

Visa merVisa mindre

Sångerskan Carola Häggkvist är Årets mama 2012.

I en exklusiv intervju med tidningen mama berättar hon om hur det gick till när hon blev mamma till lilla Zoe, 3.

- Det var på fredagen, en oförglömlig dag! När domaren sa att nu är Zoe din lika mycket som om du själv hade fött henne så kände jag som att hon flöt in i mina blodådror, jag hade adopterat in henne i mitt hjärta och liv och kunde känna det nästan fysiskt i min kropp, säger Carola Häggkvist till mama om dagen då adoptionen gick igenom.

Artisten Carola Häggkvist har utnämnts till Årets mama 2012 - som mamma till sonen Amadeus och Zoe, flickan hon adopterade från Sydafrika - i dag tre år gammal.

För tidningen mama berättar Carola om första mötet med Zoe:

- Det var som att gå upp för altargången, det var heligt! Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon LYSTE den här lilla tjejen. Sam­tidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två, säger Carola till tidningen mama.

Hela intervjun finns i mama nummer 14, som kommer i butik den 20 november".

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: