ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
På Hamregrillen i Bollnäs fick 46-åringen kontakt med flera av tonårsflickorna.
På Hamregrillen i Bollnäs fick 46-åringen kontakt med flera av tonårsflickorna.

Gymnasietjejer sålde sex på hotell

ANNONS:
Läs mer
BOLLNÄS/STOCKHOLM. Här på konferensanläggningen Galaxen i Borlänge sålde de minderåriga tonårsflickorna sex.
Kunderna raggades på hotell, restauranger och spelklubbar.
Flickorna har fått betalt i form av knark, alkohol och pengar, säger åklagare Christer Sammens.
Flera gånger har de unga flickorna prostituerat sig på konferensanläggningen Galaxen i Borlänge. Den omfattande eskortverksamheten ska ha pågått i över tre år. Hittills känner polisen till ett tiotal flickor som ingått i kretsen av unga prostituerade, i vissa fall bara 13 år gamla. – Samtliga kommer från Bollnäs, de flesta från välordnade förhållanden, säger en person med god insyn i utredningen.

46-årig man häktad

Leif Hagelin är chef för polisens utredningsrotel i Bollnäs: – Det finns inget inslag av tvång i det här, flickorna har sålt sex helt enkelt. En 46-årig man och hans 38-årige kumpan ska ha kontrollerat sexhandeln. Båda misstänks nu för koppleri. 46-åringen häktades i fredags, senare samma kväll greps och anhölls även 38-åringen, på sin arbetsplats i Söderhamn. Bägge är misstänkta för koppleri och förförelse av ungdom.

Kontaktades på pizzeria

Flickorna har i förhör berättat hur de flera gånger skjutsats till konferensanläggningar – bland annat Galaxen i Borlänge – samt spelklubbar och hotell. 46-åringen tros ursprungligen ha fått kontakt med flickorna på pizzeria Hamregrillen i Bollnäs och genom att han kört svarttaxi. Ägarna eller de anställda på Hamregrillen är dock inte misstänkta för brott eller inblandning. 46-åringen misstänks ha bjudit flickorna på öl och gratis svarttaxi – mot att de ställde upp på sexuella tjänster. Senare ska 46-åringen och 38-åringen regelbundet ha raggat ett stort antal kunder åt de unga flickorna. – Det här har inte marknadsförts via Internet, allt verkar ha skett genom ett nätverk av kontakter, på arbetsplatser och på restauranger, säger Christer Sammens. Flera personer är anhållna i sin utevaro och jagas av polisen. 46-åringentidigare dömd för bland annat olaga hot. 38-åringen är, enligt Leif Hagelin, inte känd av polisen sedan tidigare.

Familjen ovetande

46-åringens advokat K-G Myhrberg: – Min klient nekar till anklagelserna, men medger att han känner flickorna. Den 46-årige mannens familj uppger sig ha varit ovetande om sexhandeln. – Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om det här, säger den 18-årige sonen. Även 38-åringens familj är chockad: – Han måste vara oskyldig, säger hustrun till Expressen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: