Polisen fick larm om att ett brott kan ha begåtts på ett hotell i centrala Stockholm.
Polisen fick larm om att ett brott kan ha begåtts på ett hotell i centrala Stockholm.

Grovt brott på hotell – en person till sjukhus

Publicerad

Polis larmades på lördagsmorgonen till ett hotell i centrala Stockholm.

Polisen grep en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt för våldtäkt.

– Mannen är släppt, men misstankarna kvarstår, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det var klockan 06.44 på lördagen som polisen fick larm om att ett eventuellt brott på ett hotell i centrala Stockholm.

Enligt polisen var det på ett av hotellets rum som brottet begick och brottsrubricering är våldtäkt.

En man i 20-årsåldern greps och fördes till polisstationen för förhör.

– Vi har en förundersökning angående våldtäkt. Mannen är släppt, men misstankarna kvarstår. Att släppa mannen var ett beslut från jouråklagaren, säger Towe Hägg, polisens presstalesman i Stockholm.

Brottsoffret förd till sjukhus

Men det var inte bara den misstänkte gärningsmannen som fördes till polisstationen. Utan en annan person fördes också till polisstationen till förhör.

– Den personen togs in som ett vittne och är inte misstänkt för något brott, säger Towe Hägg.

Om vittnet befann sig i hotellrummet under tiden brottet begicks vill inte polisen berätta.

Offret är i 20-årsåldern

Offret är en kvinna i 20-årsåldern. Hon fördes till sjukhus för undersökning.

– Hur pass skadad hon är vill jag inte gå in på och inte heller vad hon hade för relation till den misstänkte mannen, säger Towe Hägg.

Polisens tekniker är kvar på hotellet för att säkra spår och höra andra eventuella vittnen.

– Just nu har vi utredningspersonal på plats och tekniker för att söka och säkra spår och det vi hittar hamnar i förundersökningen, säger Towe Hägg.

 

Följ Expressen på Facebook för de senaste nyheterna.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida