ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Kritisk statsminister. Göran Persson hade samtal med TV4:s vd Jan Scherman om kanalens valbevakning. Ett samtal som Scherman upplevde som hotfullt.
Kritisk statsminister. Göran Persson hade samtal med TV4:s vd Jan Scherman om kanalens valbevakning. Ett samtal som Scherman upplevde som hotfullt.

Göran Perssons hot mot tv-chefen

ANNONS:
Statsminister Göran Persson gillade inte TV4:s valbevakning.
Därför hotade han TV4-chefen Jan Scherman:
- Tänk om det blir en socialdemokratisk valseger. Då får du hela kanslihuset emot dig, har du tänkt på det? sa Göran Persson enligt Scherman.
Jan Scherman, vd för TV4. Det var i Ekots lördagsintervju i går som TV4:s vd Jan Scherman berättade. Efter TV4:s partiledardebatt några dagar före valet den 18 september 2002 gick Göran Persson fram till Scherman. Enligt Scherman sa statsministern: - Du investerar tungt i en borgerlig valseger. Tänk om det blir en socialdemokratisk valseger? Då får du hela kanslihuset emot dig, har du tänkt på det? Jan Scherman tycker att händelsen är allvarlig. Vad tror du att han menade? - Han menade väl att han uppfattade vår bevakning som väldigt negativ i förhållande till regeringen och att det skulle kunna straffa sig, säger Jan Scherman till Expressen. "Väldigt nervöst" Scherman tror inte att uttalandet var en slump. - På grund av det jämna läget så blev det väldigt nervöst i valrörelsens slutskede, och då kom de här attackerna. Ett ytterligare hot från Persson kom när valresultatet var klart och statsministern kom till SVT:s studio för segerintervju. Flera personer har berättat för Jan Scherman hur Persson då kramade om SVT:s vd Christina Jutterström och sa: - Jag gratulerar Sveriges Televsion till en fantastisk valbevakning. TV4 måste vi göra nånting åt. Vill ha mer debatt Göran Perssons presssekreterare Anna Helsén bekräftar att Göran Persson och Jan Scherman hade ett samtal. - Han minns inte exakt hur orden föll, men det är sant att vi hade kritiska synpunkter på en del inslag, säger hon. Jan Scherman uppfattade det som hotfullt. Statsministern är ju inte precis vem som helst. - Det får stå för honom. Hota, det kan det ju aldrig vara fråga om, säger Anna Helsén. - Politiker måste kunna prata öppet om medieinslag, fortsätter hon. Jan Scherman håller inte alls med. - Statsministern har självklart rätten som alla andra att uttrycka sina åsikter. Men när det sker på det här hotfulla sättet så visar det på extremt dålig respekt för medias självständighet, säger han.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: