ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Roger Vikström
Statsminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Roger Vikström

Gapet mellan blocken fortsätter minska

ANNONS:
Tidigare artiklar
Regeringen fortsätter att knapra på oppositionens övertag i opinionen, enligt Novus marsmätning. Nu skiljer bara 3,5 procentenheter mellan blocken.
Alliansen får stöd av 45,5 procent av de tillfrågade i mätningen som Novus Opinion gjort för TV 4. Samtidigt svarar 49 procent att de skulle rösta på något av de röd-gröna partierna. Inga enskilda förändringar från siffrorna i februari är statistiskt säkerställda.

M ökar

Det är första gången sedan valet som oppositionspartierna hamnar under 50 procent i Novus mätningar. Moderaternas 29,3 procent är däremot partiets högsta siffra efter valet.
Arne Modig på opinionsinstitutet pekar på regeringens hantering av den ekonomiska krisen, framför allt debatterna om fordonsindustrin och stöd till kommunerna, som faktorer som påverkat resultatet.

Sd runt 4 procent

För ett drygt år sedan var gapet mellan opposition och regering 18,5 procentenheter.
Sverigedemokraternas siffror parkerar stabilt kring fyraprocentsspärren.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: