Gängledaren. Den kriminella organisationen Original Gangsters och dess ledare Denho Acar har fått sin hemsida hackad. En stor mängd privata mejl har spritts på internet efter intrånget. "Det går inte att skydda sig mot sådant här", säger Acar själv till SvD. Foto: Christian Örnberg
Gängledaren. Den kriminella organisationen Original Gangsters och dess ledare Denho Acar har fått sin hemsida hackad. En stor mängd privata mejl har spritts på internet efter intrånget. "Det går inte att skydda sig mot sådant här", säger Acar själv till SvD. Foto: Christian Örnberg

Gangster-ligans mejl sprids på nätet

Publicerad
Uppdaterad
Gängledaren Denho Acars hemsida har blivit hackad.
Efter intrånget sprids privata mejl från kunder på sajten - enligt vilka organisationen bland annat svarar på frågor om illegala läkemedel och medlemskap i Original Gangsters.
- Det går inte att skydda sig mot sådant här, säger Acar till SvD om intrånget.
Den kriminella organisationen OG (Original Gangsters) och dess ledare Denho "Dano" Acar öppnade i december förra året ett apotek på nätet.
Från Turkiet säljs bland annat dopingpreparat och potensmedel illegalt.
I går hackades hemsidan.
Vid intrånget offentlig- gjordes en stor mängd mejl som skickats till och från nät-apotekets e-postadress.
Denho Acar bekräftar för SvD att hans e-post kapats:
- Ja, det ser ut så, säger han.
- Jag är inte överraskad.
Mejlväxlingarna avslöjar detaljerade personuppgifter om sajtens kunder och vilka varor de beställt från hemsidan.
Under gårdagen lades dokumenten ut på flera diskussionsforum på internet där adresser och telefonnummer till nätapotekets kunder nu sprids.


Information till polisen

Hackningen innebär att polisen nu får tillgång till information som annars hade varit oåtkomlig, skriver SvD.
Denho Acar håller sig undan det svenska rättsväsendet i Turkiet - som saknar utlämningsavtal med Sverige.
Acar är häktad i sin frånvaro, misstänkt för mordbrand.
- Det måste svida för polisen att se mig här, sa Denho Acar när GT träffade honom i Turkiet i somras.
Han berättade då hur han styr Original Gangsters från semesterorten Marmaris:
- Jag tar emot 100 telefonsamtal om dagen. Det här är ett heltidsjobb.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag