ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Galaktisk krock bakom mörk materia

ANNONS:
En väldig sammanstötning mellan två anhopningar av galaxer har lämnat efter sig bevis på att universums gåtfulla mörka materia finns, säger forskare.
- Detta är den kosmiska händelse med störst energi som vi känner till efter Big Bang, sade på måndagen Maxim Markevitch vid Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge i Massachusetts.
Kraschen skilde mörk och vanlig materia åt, något som i sig gett det starkaste beviset hittills för att den mesta materian i universum är mörk, anser forskarna. - Vi har kommit närmare än någonsin att se denna osynliga materia, sade forskningsledaren Doug Clowe vid University of Arizona i en presskonferens per telefon på måndagen. Forskare fann för flera årtionden sedan att galaxer roterar mycket fortare än vad deras egen massa borde möjliggöra. Detta gav upphov till idén att osynlig mörk materia hindrar dem från att skingras. Det senaste beviset på den mörka materians existens har upptäckts med hjälp av Nasas observatorium Chandra X-ray, Hubbleteleskopet och andra observatorier i USA och Europa.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:

Varningen: Värmen kan innebära fara

SMHI klass 2-varnar för "extremt höga temperaturer" Här gäller varningarna.

Här finns giftiga alger längs kusten Marinbiologen: "Hundar kan dö av vattnet."

Hur svalkar du ner dig i värmen?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Hur svalkar du ner dig i värmen?

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Senaste nytt
ANNONS:
NÖJE
SPORT
ANNONS:
BLOGG
Mest läst i dag
ANNONS:
ALLT OM MODE
FÖR DIG MED SURFPLATTA
SILLY SEASON - SENASTE NYTT
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar:
Ajax loader