ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Personerna bakom bilden har själva valt att offentliggöra den på sajten Flashback.
Personerna bakom bilden har själva valt att offentliggöra den på sajten Flashback.

Fyra tatuerade in bockbrand på benen

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Mindre än ett dygn efter att bocken bränts ner i Gävle publicerades ett erkännande på forumet Flashback. I helgen kom också en bild på fyra nytatuerade ben.

Tatueringen innehåller tid, datum och bilden på en bock omgärdad av lågor.

– Vem som helst gör inte den tatueringen, säger Gävlepolisens Mikael Hedström.

Sent på onsdagen i förra veckan brann årets julbock i Gävle. Datum och tid är förevigade på fyra ben som visades upp på forumet Flashback i lördags.

Frågan för polisen är nu om de nytatuerade benen tillhör gärningsmännen.

– Vem som helst gör inte den tatueringen. Men även om vi får tag i dem så gäller det inte som bevis i sig, säger Gävlepolisens presstalesman Mikael Hedström.

Polisen jobbar nu med att få ut uppgifter på användaren som publicerade erkännandet och bilden. Mikael Hedström säger dock att det ibland kan vara svårt att få information som leder till en specifik person.

– Sedan gäller det att kunna knyta dem till brottsplatsen. Det räcker inte med en tatuering, säger han.

Luktade rök

Ett spår kommer från fyra män som luktade rök och bytte om på en restaurangtoalett.

– Vi vill gärna få in mer information från allmänheten om dem. Men vi har fått in väldigt mycket uppgifter i år och det är första gången jag upplever ett sådant tryck på att få fast gärningsmännen, säger Mikael Hedström och fortsätter:

– Om det beror på den fina vita julen, eller att det funnits en webbkamera där allmänheten kunnat se sabotaget med egna ögon, det vet jag inte, säger Mikael Hedström.

Om förövarna grips riskerar de åtal för grov skadegörelse eller mordbrand. För grov skadegörelse är straffet fängelse eller böter. Mikael Hedström tror även att ett skadeståndskrav på upp emot 200 000 kronor är rimligt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: