ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Fyra ska resa till Mars - för evigt

ANNONS:
FAKTA

Så här skulle livet på Mars vara


* Den som ska flytta till Mars bör inte ha något emot kalla temperaturer. Planetens yta har en medeltemperatur på - 60 grader celcius. På sommaren kan det dock bli 20 grader varmt vid ekvatorn.
* Atmosfären är tunnare än jordens och består till mesta dels av koldioxid. Syretuber skulle därför behövas.
* Mars har liknande årstider som jorden. Däremot är dagarna 41 minuter längre.

Visa merVisa mindre

Skulle du åka till Mars - även om du inte fick komma tillbaka?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Skulle du åka till Mars - även om du inte fick komma tillbaka?

LONDON. Det ärofyllda uppdraget: Att åka dit ingen människa någonsin har varit. Haken: Du kommer aldrig att komma tillbaka.
Det är inget litet uppdrag NASA vill ge sina astronauter. Rymdcentret undersöker just nu om det går att skicka folk till Mars och andra liknande platser. Väl på plats skulle de utvalda skapa en permanent station och bli skickade förnödenheter från jorden. Nasa avslöjade i går att de redan har fått mer än fyra miljoner kronor i bidrag för att starta projektet, men de hoppas på fler finansiärer, skriver Daily Mail.

Bosätta sig i andra världar

- Rymdprogrammet riktar sig verkligen på att bosätta sig i andra världar, säger Peter Worden, chef på Nasas forskningscenter i Ames, Kalifornien.
Enligt honom kan människor bo på Mars redan 2030, och de fyra frivilliga som skickas upp kommer att bli kända som de första bosättarna på en annan planet än jorden.
Det finns bara en hake, vilken kanske får Christer Fuglesang och hans kollegor att dra öronen åt sig: De kommer aldrig tillbaka.
Kostnaden för att skicka upp fyra personer till Mars skulle landa på 40 miljarder kronor och det skulle helt enkelt bli för dyrt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: