ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: CLAS TANNFORS
Foto: CLAS TANNFORS

Fyra lastbilar kraschade av vägen

ANNONS:
Läs mer
Rena vintervädret i Sverige - då kom olyckorna på löpande band.
Fyra lastbilar körde i diket på E18 mellan Bålsta och Ekolskrog och på E4 norr om Mantorp körde en buss med 18 passagerare av vägen och välte.
Gemensam nämnare vid olycksplatserna: Det är glashalt.
Under tisdagen blev det rena rama vintervädret på flera platser i Sverige.
Och med det kom olyckorna.
I Östergötland yr snön i den friska blåsten och vid 14.30-tiden på E4 norr om Mantorp körde en buss av vägen.


"Det är glashalt"

Bussen välte i diket, men enligt de första uppgifterna ska de 18 passagerarna vara oskadda, uppger polisen i Östergötland för Expressen.se.
En halvtimme senare var det dags för en ny olycka i Östergötland och ännu fler trafikstörningar. Den här gången körde en buss av vägen vid Vallerstads kyrka norr om Skänninge. Chauffören chockades, i övrigt inga skador.
Vid 18-tiden körde ytterligare en buss av vägen, den här gången vid Fornåsa/Klockricke, oklart om personskador.
I Uppsala län mellan Bålsta och Ekolskrog på E18, på en sträcka mindre än två kilometer, körde fyra lastbilar av vägen vid 13.30-tiden.
– Det är extremt halt och mycket vind så de har i stort sett blåst av vägen, säger Mats Länn, befäl vid länskommunikationscentralen i Uppsala.
Bärgning pågår liksom halkbekämpning men det råder begränsad framkomlighet på E18. Ett körfält är fortfarande avstängt vid klockan 14.50, men trafiken rullar.

Lastbil välte

Tidigare på dagen, vid 12-tiden, körde en personbil av vägen utanför Dalsjöfors öster om Borås. Bilen voltade och landade på taket i en trädgård.
De boende i huset hjälpte kvinnan som körde att ta sig ur bilen, skriver Borås Tidning på nätet. Hon klarade sig med lindriga skador, men var chockad och fördes till Borås lasarett. Enligt räddningstjänsten var det mycket halt på vägen efter snöväder.
Det var flera trafikolyckor under förmiddagen i Västsverige. Bland annat välte en lastbil på vägen från Hedekas mot Färgelanda i Munkedals kommun.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: