ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Fridolin garanterad 460 800 kronor - struntar i pengarna

ANNONS:
Gustav Fridolin lämnade riksdagen med en inkomstgaranti på 460 800 kronor det närmaste året.
Men Fridolin skaffade sig ett jobb - och struntade i pengarna.
- Får man en ny lön ska man inte belasta skattebetalarna, säger Fridolin till Expressen.se.
Gustav Fridolin. Gustav Fridolin blev den yngste riksdagsledamoten hittills när han 19 år gammal tog plats vid det förra valet. Nu är den förre miljöpartisten 23 år. Han har slutat i riksdagen och lämnat politiken bakom sig. Fridolin är i stället nyanställd som grävande journalist på TV4:s "Kalla Fakta". När Gustav Fridolin lämnade riksdagen efter fyra år hade han rätt till en inkomstgaranti på 38 400 kronor i månaden i ett år. Den summan hade han fått om han inte hade skaffat sig ett jobb. Inkomstgarantin blir mindre om man får en ny lön, och regleras beroende på den nya lönens storlek. - Ju mer lön du får desto mindre får du i inkomstgaranti, säger Dolores Andersson vid statens pensionverk.

Valt att inte ansöka

Fridolin hade två val. Att vara "livsnjutare" i ett år och lugnt se pengarna ticka in på kontot. Eller att jobba med "Kalla Fakta" och få en mindre inkomstgaranti. Fridolin valde inget av de två alternativen. Han har valt att inte alls ansöka om sin inkomstgaranti. - Får man en ny lön ska man inte belasta skattebetalarna med att betala ut de pengarna. De kan säkert användas till bättre saker, säger Fridolin. - Jag har inte suttit i riksdagen för att skrapa ihop så mycket pengar som möjligt. Jag tror att de kan göra betydligt mer nytta någon annanstans. Vad Fridolin skulle ha fått för inkomstgaranti med sitt nya jobb är omöjligt att räkna ut om man inte vet vad han får för lön av TV4. - Jag vill inte säga hur mycket jag tjänar. Men det är rejält mycket mindre än jag tjänade i riksdagen, säger han själv. Gustav Fridolin stortrivs med sitt nya jobb. - Jag är bättre på att granska makten än att själv utöva den. I höst kommer hans första inslag att visas i tv.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: