ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Försvunna mannen i Orsa ringde polisen

ANNONS:

Polisen och Missing people har förgäves sökt efter försvunne Håkan Karlsson, 40, från Orsa.

Nu har han själv ringt upp polisen.

– Vi släppte det här när vi fick kontakt med honom eftersom han inte är försvunnen längre, säger Göran Nilsson, pressinformatör vid polisen i Dalarna.

Spaningarna efter försvunne Håkan Karlsson, 40, från Orsa, drog i gång på kvällen den 4 december.

Sambon hade då larmat polisen efter att den 40-årige jägaren inte kommit hem efter att han gav sig ut i skogen vid sjutiden på morgonen för att spåra räv.

"Inte nödställd"

Sedan dess har polisen sökt efter den försvunne mannen med helikopter. Organisationen Missing people har engagerat frivilliga i att gå skallgång i skogen där han försvann. Fram till på måndagseftermiddagen var spaningarna fruktlösa:

– Strax efter två på eftermiddagen ringde han till polisen i Mora. Han talade om att han inte är nödställd, och att han i princip inte vill ha något med oss att göra i nuläget. Polismannen som svarade i telefonen ställde ett antal frågor till honom, och känner att det är mycket troligt att det är 40-åringen som ringde, säger Bo Eriksson, polisens talesperson i Dalarna, till Expressen.se.

I och med att mannen själv har hört av sig valde polisen att lägga ner ärendet.

– Vi har bedömt att han inte svävar i någon fara och då är det inget ärende för polisen. Vi släppte det här när vi fick kontakt med honom, säger Göran Nilsson.

Polisen misstänker inte att mannen utsatts för något brott.

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: