ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
En rysk forskare tror att det finns liv på Venus. Foto: Sven Kaestner/AP
En rysk forskare tror att det finns liv på Venus. Foto: Sven Kaestner/AP

Forskare hävdar: Finns liv på Venus

ANNONS:
En ansedd rysk forskare hävdar att han hittat liv på Venus - på 30 år gamla bilder.
79-årige professor Leonid Ksanfomaliti tycker sig bland annat se en skorpionliknande insekt.
Det är efter att ha analyserat bilder tagna av den sovjetiska rymdsonden, Venus-13, som landade på planeten 1982, som Leonid Ksanfomaliti vid rymdforskningsinstitutet i Moskva nu påstår att det finns tecken på liv på Venus.
På bilderna kan man, enligt professorn, se drag av en rund skiva och en skorpion. Dessutom ser objekten ut att ändra läge från bild till bild, uppger The Telegraph.
– Låt oss glömma de nuvarande teorierna om att det inte existerar liv på Venus, låt oss helt djärvt föreslå att föremålens morfologiska drag tillåter oss att säga att de lever, säger han till magasinet Solar System Research.
Leonid Ksanfomaliti är medlem av den ryska vetenskapsakademin. På 1970- och 1980-talen arbetade han med Sovjets obemannade rymdfärder till Venus.

Suddig bild

Påståendena tillbakavisas av Nasa som hävdar att de halvcirkelformade föremålen på två olika bilder i själva verket är kameralinsskydd, som trillat av efter landningen. Rymdsonden Venus-13 hade en kamera på framsidan och en på baksidan. Det rör sig därför om två olika föremål – och inte ett som ändrat läge, uppger msnbc.com.
Det skorpionliknande föremålet finns enligt Nasa inte på originalbilden, och är helt enkelt resultatet av en oskarp bild.
Yttemperaturen på Venus är 464 grader, enligt Ria Novosti.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: