Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag. Foto: Cornelia Nordström
Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag. Foto: Cornelia Nordström

Folkpartiet vill tona ner splittringen

Publicerad
Uppdaterad
Folkpartiet är splittrat.
Sex ledamöter tänker gå emot partilinjen - men partisekreteraren Erik Ullenhag vill tona ner oenigheten.
- Jag är övertygad om att vi kan komma överens, säger Erik Ullenhag till Expressen.se.
Folkpartiledaren Jan Björklund vill i nuläget inte kommentera splittringen inom partiet, utan hänvisar alla frågor till partisekretare Erik Ullenhag.
- Vi får se vad som händer. Jag är övertygad om att vi kan komma överens, samtidigt som vi måste lyssna på den oro som finns.
Han säger att det är naturligt att det är naturligt att det finns åsiktsskillnader i ett parti.
- Nu kommer vi i folkpartiet arbeta för att vi ska göra de förbättringar i lagen som behövs för att stärka den personliga integriteten, säger han till Expressen.se.
- Det finns en samstämmighet i partiet om att det behövs enåsignalspaning, för att kunna möta yttre hot.
Kan det här skada sammanhållningen i alliansen?
- Vi får se vad som händer. Jag är övertygad om att vi kan komma överens, samtidigt som vi måste lyssna på den oro som finns.
Vad betyder den här splittringen i folkpartiet för regeringen?
-Det är ingen hemlighet att det har funnits en diskussion i folkpartiet om den här frågan. Det är naturligt att man har olika åsikter inom ett parti.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag