ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Följ med – ända till förhandlingsbordet

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

BRYSSEL. Vid 20.45 satte sig EU:s ledare vid det runda bordet där EU:s budget ska spikas.

Expressen.se:s Kristofer Sandberg fick som enda fotograf i Sverige följa med alla 27 regeringschefer in i förhandlingsrummet - och även vara med när det traditionella gruppfotot togs.

På bilderna och filmerna syns David Cameron, Angela Merkel, François Hollande och de andra ledarna avslappnat mingla runt med varandra.

Det var tänkt att EU-toppmötet skulle börja 15.00, men vid lunchtid kom beskedet att man sköt på mötet till 17.30.

Men en halvtimme innan sköt man på mötet igen, den gången till 18.30. Och kort därefter flyttade man starttiden till 20.30. Till slut satte sig EU:s 27 regeringschefer i möte vid 20.45.

Endast ett fåtal fotografer fick då följa med in i förhandlingsrummet när toppolitikerna stängde in sig för att förhandla fram en ny EU-budget.

Gruppbilden togs

Expressen.se:s Kristofer Sandberg var den enda svenska fotografen som släpptes in. På hans bilder och filmer syns de europeiska ledarna avslappnat mingla runt kring det runda bordet där förhandlingarna nu äger rum.

Vid 21.30 kom alla regeringschefer ut för att ta den traditionsenliga gruppbilden. Även här fick bara ett fåtal medier tillträde - och även här var Expressens Kristofer Sandberg ensam fotograf från Sverige. Efter fotograferingen gick Merkel, Cameron, Hollande och de andra regeringscheferna in i förhandlingsrummet igen.

 

SE KRISTOFER SANDBERGS BILDER HÄR.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: