Flera döda efter explosion i Egypten

Publicerad

Flera har dödats och skadats i en bombexplosion i Giza, Egypten. Senaste informationen, från nyhetsbyrån Al Arabiya, pekar mot minst sex döda och 15 skadade.

Dödsoffren är poliser och civila finns bland de skadade.

En säkerhetskälla uppger för nyhetssajten Ahram Online att poliserna dog när en bomb exploderade under en polisräd mot en lägenhet, där militanta islamister tros ha stannat.

Bomben ska ha exploderat när poliserna anlände till byggnaden i sina bilar.

Nya uppgifter om döda och skadade kommer löpande. Senaste informationen, från officiella källor via nyhetsbyrån Al Arabiya, pekar mot minst sex döda och 15 skadade.

Dödsoffren ska vara poliser och utöver det ska en civil finnas bland de skadade. Två personer är i nuläget inte identifierade.

Händelsen ska ha inträffat på en väg till de egyptiska pyramiderna i Kairoförorten Giza.

 

 

Flera attacker nyligen

Egypten har de senaste veckorna skakats av flera attacker, något som myndigheter i landet desperat velat tona ned.

Den 9 januari sköts en polis och en militär till döds nära pyramiderna i Giza, Egypten, och dagen dessförinnan attackerades ett turisthotell i Hurghada.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida