Fem bilar har förstörts i en kraftig brand Foto: Niklas Malmstedt
Fem bilar har förstörts i en kraftig brand Foto: Niklas Malmstedt
Branden startade i en carportlänga i Upplands Väsby Foto: Niklas Malmstedt
Branden startade i en carportlänga i Upplands Väsby Foto: Niklas Malmstedt

Flera bilar förstörda efter kraftig brand

Publicerad

En carportlänga i Upplands Väsby brann kraftigt under tisdagskvällen.

Fem bilar totalförstördes och ytterligare fler skadades.

– Det blir ofta mycket rök när bilar brinner, säger Jarmo Hokkanen Carlsten, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Larmet om den kraftiga branden kom in till räddningstjänsten klockan 21.38 på tisdagen. En garagelänga i Upplands Väsby utanför Stockholm.

– Det stod ett tiotal bilar parkerade där. Fem av dem är total förstörda och fem av dem värmeskadade, säger Jarmo Hokkanden Carlsten, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral (SSRC).

Branden är släckt

Branden var mycket kraftig. Mycket brandrök spreds också i området.

– Det blir ofta mycket rök när bilar brinner. Det är mycket gummi, plast och bränsle, säger Jarmo Hokkanen Carlsten.

Cirka en timme senare är faran över på platsen.

– Branden är släckt. Vi håller på att kyla av, säger Jarmo Hokkanen Carlsten.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida