Flanking positiv till Centerupproret

Publicerad
Centerpartiets undergrupper bildar enad front mot FRA-lagen i Centeruppropet.
Moderpartiets partisekreterare Anders Flanking välkomnar diskussion.
- Jag känner mig varken orolig eller oförberedd, snarare är det så det ska fungera i ett demokratiskt parti, säger han.
Expressen.se kunde tidigare berätta om att centerpartiets mest FRA-kritiska grupper tillsammans planerar att bjuda in partiledningen, experter och FRA-kritiker för att diskutera lagen. Men Anders Flanking anser att partiet redan har hanterat frågan på ett bra sätt.
- Alla partier har olika uppfattningar inom partiet men vi har valt att ha en dialog och vi har bra kontakter mellan varandra, säger han.

Bra med saklig diskussion

Hur påverkas centerpartiet av att Centeruppropet bildats?
- Vi välkomnar de personer som vill föra debatt, saker och ting ska kunna diskuteras. Och jag har bra kontakt med alla tre, jag pratade senast igår med Magnus Andersson, ungdomsförbundets ordförande. Det är bra om man kan föra en saklig diskussion, säger Anders Flanking.

Viktigt att lyssna

Han berättar också om att han inte uppfattat det som att den FRA-kritiska gruppen vill riva upp beslutet, och han säger att centerpartiet kommer att fortsätta att bland annat lyfta integritetsdebatten.
- Det är viktigt att vi inom partiet kan lyssna på varandra från båda sidor av debatten. Argument ska kunna stötas och blötas så jag tycker att vi ska välkomna en konstruktiv och öppen diskussion, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag