ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Trots att Östergötlands landsting har ont om pengar har man ändå låtit vårdläraren Lena Engdahl-Hansson gå hemma i nio år med full lön.
Trots att Östergötlands landsting har ont om pengar har man ändå låtit vårdläraren Lena Engdahl-Hansson gå hemma i nio år med full lön.

Fick lön i nio år utan att jobba

ANNONS:
Läs mer
Lena Engdahl-Hansson har de senaste nio åren fått sammanlagt nästan två miljoner kronor i lön från landstinget i Östergötland.
Utan att vara en enda dag på jobbet.
- Jag är väldigt besviken på att jag inte fått någon löneförhöjning på alla dessa år, säger hon till Expressen.
De säger att landstingen har ont om pengar. Det skulle man inte kunna tro. I går fick vårdläraren Lena Engdahl-Hansson sparken av Östergötlands landsting, efter att ha gått hemma med full lön i nio år. Vi talar om samma landsting som dragit in undersköterskornas nattillägg på 2 000 kronor i månaden, för att spara pengar. Historien började redan 1991, som en konflikt på vårdgymnasiet i Linköping. Lena Engdahl-Hansson, som var facklig sekreterare, och en av hennes kolleger utsattes enligt facket för vuxenmobbning av rektorn. Uppmärksammat fall Fallet fick stort genomslag. Tidningarna skrev och tv:s "Norra magasinet" gjorde reportage. 1994 fick Lena sparken, men landstinget tvingades ta tillbaka uppsägningen. I stället fick hon gå hem med full lön. De tre första åren som studieledig, med full lön. Därefter skulle landstinget försöka hitta ett nytt jobb åt henne, och medan de letade fick hon vara hemma, med full lön. Men landstinget verkar inte ha letat särskilt aktivt. Och de få erbjudanden om nytt jobb Lena Engdahl-Hansson fått har hon av olika skäl tackat nej till. Och åren har gått. - Det är hemskt att man kan behandla en människa så illa, säger Lena Engdahl-Hansson. Är det rimligt att gå hemma med lön i nio år? - Nej, men det ligger inte på mig. Det är ett ansvar som politikerna borde ha tagit. Lena Engdahl-Hansson säger att hon tänker överklaga uppsägningen. Och uppsägningstiden löper dessutom på tolv månader, med full lön. Om ett år kommer skattebetalarna att i prick tio år ha betalat hennes månadslön på 17 000 kronor, totalt 2 040 000 kronor. Lena Engdahl-Hansson säger att hon är besviken på landstinget som inte justerat upp hennes lön under de nio åren. - Men jag har hoppat in på lite sjukvikariat för andra arbetsgivare, det har varit mitt sätt att kompensera lönebortfallet, säger hon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: