ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Fakta: Malexandermorden

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
Malexandermorden är ett av de mest omskrivna brotten i Sverige. Det var den 28 maj 1999 som Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv rånade Östgöta Enskilda bank i Kisa.
Efter rånet flydde de tre rånaren söderut mot Vimmerby och strax väster om Kisa  - i byn Malexander - åkte de rätt in i en vägspärr.

Två polismän mördades

Polismännen Olov Borén, 42 och Robert Karlström, 30 väntade där vid sin patrullbil. Det uppstod en eldstrid och när den var över låg de två polismännen döda på marken. De sköts till döds på nära håll med sina egna tjänstevapen. Även en av rånarna, Andreas Axelsson, träffades i skottlossningen och greps när han senare sökte vård för sin skottskada.

Livstidsdomar

Jackie Arklöv greps i Tyresö tre dagar senare och Tony Olsson (numera Byström) greps först en vecka efter polismorden på Costa Rica. Alla tre avtjänar nu livstidsdomar för mord.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: