ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"Det senaste halvåret har varit ofattbart tufft", skriver Saabchefen Victor Muller i ett pressmeddelande. Foto: Scanpix
"Det senaste halvåret har varit ofattbart tufft", skriver Saabchefen Victor Muller i ett pressmeddelande. Foto: Scanpix

Extremt utsatt läge för Saab

ANNONS:
Ingen finansiering och en förlust första halvåret på nästan två miljarder.
Saabs delårsrapport levererar dystra nyheter.
"Det senaste halvåret har varit ofattbart tufft", skriver Saabchefen Victor Muller i ett pressmeddelande.
Saabs ägarföretag, Swedish Automobile, har ännu inte säkrat medel för att åter kunna starta produktionen. Det framgår av delårsrapporten som publicerades på onsdagskvällen.
Bolaget gjorde under första halvåret 2011 en förlust på 201,5 miljoner euro, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor. Bolaget omsatte under perioden 359 miljoner euro, cirka 3,3 miljarder kronor.

"Löner är superviktigt"

När TT säger till informationschefen Eric Geers att det inte finns tillstymmelse till någon ny finansiell lösning i halvårsrapporten blir svaret kort.
- Nej, säger informationschefen.
- Det är ju självklart att vi jobbar stenhårt med att hitta den finansiering som kan slå en brygga mellan nu och den dagen det kommer in pengar från Kina.
- Vi måste först utbetala lönerna, det är superviktigt. Och tillsammans med leverantörer komma överens om villkoren för nya leveranser så att produktionen kan starta igen.

"Ofattbart tufft"

Saabchefen Victor Muller skriver i en kommentar att det inte kommer som någon överraskning att det senaste kvartalet har varit "ofattbart tufft" för företaget men tillägger att det trots allt finns "ljusglimtar vid horisonten".
Samtidigt konstateras i rapporten att det inte finns några garantier för att de pågående förhandlingarna kommer att bära frukt och inte heller att den nödvändiga finansieringen kommer att lyckas.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: