ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Expressens taltidning i nya format

ANNONS:

I 14 år har Expressen funnits som taltidning på kassett - nu kommer två nya format: Mp3-fil via e-post och cd-rom-skivan Daisy.
- Den nya tekniken gör att man kan hoppa fram och tillbaka, precis som i en tidning, säger Expressens personaldirektör Barbro Lorentzon.

De flesta har inte haft en aning om att Expressen går att få som taltidning, men så har de flesta inte rätt att få den heller.
Varje morgon läser en person in nästan hela tidningen som därefter distribueras ut till prenumeranterna.
Expressen är en av få tidningar som har en riktig person som läser, de flesta andra kör med en teknik som kallas talsyntes.

"Speciell bandspelare"

I 14 år har Expressens prenumeranter fått tidningen på kassettband (med tidsödande spolning) men nu lanseras två nya format:
Mp3-filer på mailen eller Daisy.
- Det är som en speciell bandspelare man har för att läsa en cd-rom. Många synskadade har sådana hemma, berättar Barbro Lorentzon.
Tidningen är cirka 90 minuter lång och innehåller ett urval av alla artiklar från tidningen.
Priset är 525 kronor per kvartal om man inte redan har Expressen hemma, då kostar samma tidsperiod 52,50 kronor.
All kontakt och allt arbete (inklusive prenumeration) sköts av Darub Produktion, som nås på telefon: 020 311211. Besöksadress: Sandsborgsvägen 52, 122 88 ENSKEDE . Mejl kan du skicka till intermedia@iris.se

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: