ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MÅLFEST. Landslagets första match i nya nationalarenan i Solna blev en maffig tillställning.. Foto: nils petter nilsson Foto: Alexander Donka
MÅLFEST. Landslagets första match i nya nationalarenan i Solna blev en maffig tillställning.. Foto: nils petter nilsson Foto: Alexander Donka

Expressens buss drog ut i zegerfirandet

ANNONS:

Zlatans tokhyllades ombord på Expressenbussen efter succématchen mellan Sverige och England.

Passagerarna var eniga:

Zlatans gjorde en superhjälteinsats - framför allt det sista målet.

- Det var en häftig match och fantastisk insats av Zlatan, säger Josefina Parling, 29, från Tierp.

Stämningen var glad och uppsluppen ombord när Expressen-bussen hjälpte publiken ta sig hem från nya Friends arena i Solna in till Centralen i natt. Flera som ville slippa trafikkaoset kring arenan hoppade på bussen mot city. Ombord haglade berömmet över matchhjälten Zlatan Ibrahimovic.

- Det var ju helt otroligt, framför allt Zlatans sista mål, säger Carina Hall, från Göteborg som rest till Stockholm för att jobba men passade på att kombinera nytta med fotboll tillsammans med sonen Felix Hall, 27.

Arenan får beröm

Även nya Friends arena fick beröm från majoriteten av passagerarna.

- Arenan var fin, det är ju häftigt när nästan 50 000 personer får plats. Men vi måste bli lite bättre på att höras. Vi försökte skrika men engelsmännen satt precis nedanför och överröstade oss, säger Carina Hall.

Också Friends generaldirektör Lars Arrhenius åkte med sonen Hugo Arrhenius, 14. De var överens om att Zlatan gjorde en strålande match.

- Det var så häftigt att vara här på Friends arena och matchen var enorm, säger Lars om kvällen. Sonen Hugo är dock lite missnöjd med Englands insats.

- Steven Gerrard fick inte ens spela, säger han.

Zlatan dyrkades

Överlag var det Zlatans fyra mål som fastnade i publikens minne när de åkte hem.

- Det var fantastiskt. Min son Richard Dahan (sjukgymnast för landslaget, reds. anm) som har ju varit Zlatans sjukgymnast och jag har ju vetat vad Zlatan är kapabel till sedan han var 14 år, säger Jack Dahan, från Malmö.

Andra nämnde även Anders Svensson:

- Svensson är också en fantastisk bolltrollare, säger Dick Ulin.

Många hyllade både ut- och insida på nya arenan - ljus­utsmyckningen på fasaden men framför allt fick taket beröm.

- Det var häftigt att kunna sitta där inne i T-shirt och titta, säger Fredrik Gyllborg, från Stockholm.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: