ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Expressen i Libyen: De överger sina stridsvagnar

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Expressens Kassem Hamadé befinner sig just nu i Libyen. Han har talat med människor inne i Tripoli, som vittnar om kraftiga stridigheter.
- Det pågår strider i vissa delar av staden, inne i förorter, och större delarna av staden ligger i rebellernas händer. Men Khadaffi fortsätter göra motstånd, säger han.
Expressens reporter Kassem Hamadé anlände under måndagen till Libyen är just nu på väg mot huvudstaden Tripoli. Under tisdagen ökade stridigheterna inne i staden i omfattning.
– Jag har pratat med folk i staden. De säger att det pågår strider i vissa delar av staden, inne i förorter, och större delarna av staden ligger i rebellernas händer. Men Khadaffi fortsätter göra motstånd.
Samtidigt har rebellerna stora styrkor på plats.
– Att rebellerna har kunnat mobilisera så mycket styrkor i huvudstaden är ett tydligt tecken på att rebellerna har ett starkt stöd i Tripoli, säger Kassem Hamadé.

Överger stridsvagnarna

Han åkte under tisdagsmorgonen från västra Libyen mot Tripoli.
– Hela vägen ser man bombade militärfordon. Det är många övergivna stridsvagnar. Det är Stridsvagnar som tillhör Khadaffis egen armé. Man ser att de är övergivna, efter att hans soldater flytt undan Nato-attackerna.
Längs vägen mot huvudstaden är rebellnärvaron stor.
– Hela vägen (mot Tripoli) är det vägspärrar. Det är rebellerna som håller i det. Det är tungt beväpnade rebeller längs hela vägen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: