ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
- Det här riskerar att diskussionen blommar upp igen och att det skadar både kungen och monarkin, säger statsvetaren Ulf Bjereld.
- Det här riskerar att diskussionen blommar upp igen och att det skadar både kungen och monarkin, säger statsvetaren Ulf Bjereld.

Experten: Allvarligt om kungen ljugit i svenska folkets ansikten

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Att Anders Lettström påstår att han kontaktat kungen i samband med att försöka tysta ner skandalen är allvarligt, menar statsvetaren Ulf Bjereld.
- Har kungen ljugit i svenska folkets ansikten får vi en diskussion om abdikation, säger han till Expressen.se.
I samband med skandalen runt boken "Den ofrivillige monarken" tog kungen bestämt avstånd från sin vän Anders Lettström.
Även Lettström skrev ett brev till nyhetsbyrån TT där han poängterade att han agerat på eget bevåg när han kontaktade kriminella.
"Jag vill med detta uttalande be min familj, alla mina vänner och inte minst kungen om ursäkt för att de har skadats av mitt alldeles egna initiativ."
Men i nya bandinspelningar som Aftonbladet publicerar påstår Lettström att han pratat med kungen.

Ord mot mot

– Det här riskerar att diskussionen blommar upp igen och att det skadar både kungen och monarkin, säger S-märkte statsvetaren Ulf Bjereld.
– Vi har haft några år med dalande förtroende, och det här talar för att det ska sjunka ytterligare.
Fortfarande står ord mot ord, enligt Bjereld. Men om det visar sig vara sant – att Lettström informerat kungen – så är det allvarligt.
– Kungen förnekade öppet att han var informerad. Om kungen har ljugit i svenska folkets ansikten får vi en diskussion om abdikation, men det är inte säkert att han avgår, säger Ulf Bjereld och fortsätter:
– Men det här förutsätter att det finns vattentäta bevis. Och vi har en bit kvar för att kunna visa att kungen har ertappats med en lögn, men det är illa nog att de här uppgifterna kommer fram.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: